Hollanda'da Çocuklarını okula göndermeyen aşırı dinci Protestan babaya para ve hapis cezası

Bugün Den Bosch'ta görülen mahkemede, dini inançları ile hiçbir okulun örtüşmediğini düşündüğü için çocuklarını okula göndermeyen bir babaya 300 avro para cezası ve bir hafta ertelenmiş hapis cezası verdi...


  • Kayıt: 16.06.2021 22:46:30 Güncelleme: 16.06.2021 22:46:30

Bugün Den Bosch'ta görülen mahkemede, dini inançları ile hiçbir okulun örtüşmediğini düşündüğü için çocuklarını okula göndermeyen bir babaya 300 avro para cezası ve bir hafta ertelenmiş hapis cezası verdi.

Mahkeme, adamın dokuz ve on bir yaşındaki çocuklarını evde tutma yönündeki argümanlarını kabul etmedi ve bu nedenle Zorunlu Eğitim Yasasını ihlal etmekten suçlu buldu.

Daha önce, Breda mahkemesi çocukların okula gitmesi gerektiği sonucuna varmıştı. Temyiz uzun sürdüğü için cezada indirime gidildiği belirtildi.

Aile, Kuzey Brabant eyaletinin kuzeyinde ağırlıklı olarak Protestan bir belediye olan Werkendam bölgesinden geliyor. O bölgede birkaç Reform okulu var, ama adam onların İncil'i ve Üç Birlik Biçimini yeterince ifade etmediğine inanıyor. Bunlar, on yedinci yüzyılda Reform Kilisesi tarafından resmen kabul edilen teolojik yazılardır.

Babaya göre, mahallesindeki Reform fikirlerine dayanan okullar "manevi pasiflikten" muzdarip, ancak mahkemeye göre bu itiraz ne yeterince somut ne de yeterince ciddi. Yargıçlar, argümanı "genellemelere takılıp kalma" olarak niteledi ve çocukların okula gitmesine hükmetti.

'Ebeveynler çocuklarını ülkenin başka yerlerine kaydettirebilir'
Bazı durumlarda veliler, dinleri veya inançları nedeniyle çocuklarını bir okula kaydettirmemeyi tercih edebilirler. İnançlarına uyan hiçbir okul olmadığını kanıtlamaları gerekir. Bu aile için böyle bir durum söz konusu değil denildi.

Turkinfo