Amsterdam Esnaflar Birliği vakfı Sezonu kapattı

Amsterdam Esnaflar Birliği Vakfı’nın sezon kapanış proğramı Amsterdam Meram Restoran da yemekli toplantı ile sonra erdi...


  • Kayıt: 18.06.2021 17:15:19 Güncelleme: 18.06.2021 17:15:19

Amsterdam Esnaflar Birliği Vakfı’nın sezon kapanış proğramı Amsterdam Meram Restoran da yemekli toplantı ile sonra erdi.

Yapılan proğrama; T.C Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, T.C Lahey Din Işleri Müşaviri Haluk Songur,T.C Rotterdam Başkonsolosluğu Din işleri Ateşesi Ali Parlak,

Hollanda Diyanet Vakfı eski yönetiminden Murat Türkmen, Türk Hava Yolları Amsterdam şubesini temsilen Abdullah Sözen ve Ahmet Baykal Ve HDV Kuzey Hollanda Komisyonu Başkanı Selahattin Köse ,Kuzey Hollanda komisyonu Yönetim kurulu Üyesi Sedat Tapan , Amsterdam ve çevresindeki HDV camilerimin yöneticileri ve din görevlileri davete katıldılar.

Amsterdam Esnaflar Birliği Vakfı başkan Ramazan Kaya, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: Yaklaşık 1.5 yıldır süren, toplantı ve etkinliklerimizin önünde engel olan Covid19 pandeminin etkisinin azalmasıyla, Hollanda hükümeti tarafından belirlenen kural ve kaidelere riayet ederek, Vakfımız Amsterdam Esnaflar Birliği tarafından 15-06-2021 tarihinde davetlilerin yüksek bir katılımıyla programımız güzel ve dostane bir ortamda Gerekçekleşmiştir. Bu beraberlikte hasret ve özlem giderildi gerekse toplumumuz yararına ileride yapacağımız çalışmalarımız hakkında bilgiler sunuldu ve cami dernek yönetici arkadaşlarımızla yeni çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu, yeni yapacağımız çalışmalar için bir adım attık. Bizim açımızdan bu proğram önemli ve çokta verimli geçmiştir.

Bunca yoğun işlerinin arasında, davetimizi kırmayıp bizleri onurlandıran; başta T.C Amsterdam Başkonsolosumuz sayın Engin Arıkan,Lahey Din Işleri Müşaviri Prof. Dr. sayın Haluk Songur, T.C Rotterdam Başkonsolosluğu Din işleri Ataşesi sayın Dr.Ali Parlak, Hollanda Diyanet Vakfı eski yönetiminden sayın Murat Türkmen'e

HDV Kuzey Hollanda Komisyonundan sayın Selahattin Köse ve sayın Sedat Tapan'a

Ayrıca katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan Amsterdam ve çevresindeki HDV camilerimin yöneticileri ve din görevlilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Rotterdam Başkonsolosluğu Din işleri Ateşesi Ali Parlak, Amsterdam Esnaflar Birliğinin Çalışmalarını taktirde karşılıyorum kendileriyle iyi bir diyaloğumuz var yaptıkları programlar taktir edilecek durumda.

Lahey Din işleri Müşaviri Haluk Songur yaptığı konuşmada, bu gibi programlar çok verimlidir. Benim altını çizerek vermek istediğim mesaj: Camileri iyi kullanın camiden bahsederken külliye diye hitap edin çünkü camilerimiz sadece ibadet edilen bir yer değildir orada çocuklarımıza anadili eğitimi, Kültür desleride veriliyor örf ve adetlerimiz öğretiliyor orası bizim Kültür merkezimiz diye konuştu.

Türkiyenin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan yaptığı konuşmada, covid-19 pandemisi nedeniyle uzun süre sivil toplumun bir araya gelemedi, aşılama sayesinde salgının gerilediğini ve tekrar eski normallere dönme umudu belirdi.

Mekan sahibi Erdoğan Yüce ise bu gibi toplantılara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz, biz sizin gibi değerli misafirleri ağırladığımız için Meram restoran ailesi olarak mutluyuz.

Amsterdam / Sedat TAPAN