HOLLANDA GAZETESİNE GÖRE, BODRUM DUBAİ’İN YERİNİ ALIYOR

Hollanda’nın en yüksek tirajlı gazetesi ‘De Telegraaf’ın adliye yazarı John van den Heuvel, aranan kaçakların sığınağı olan Dubai’nin, cazibesini yitirdiğini ve onun yerini Bodrum’un aldığını öne süren bir yazı yayınladı...


  • Kayıt: 07.07.2021 18:24:05 Güncelleme: 07.07.2021 18:26:38

Yalıkavak, kaçak suçluların sığınağı olmuş.

Hollanda’nın en yüksek tirajlı gazetesi ‘De Telegraaf’ın adliye yazarı John van den Heuvel, aranan kaçakların sığınağı olan Dubai’nin, cazibesini yitirdiğini ve onun yerini Bodrum’un aldığını öne süren bir yazı yayınladı.

Ünlü kriminalların, yıllardır barındıkları Dubai’den, arandıkları ülkelere uzun burun işareti yaptıklarını belirten yazar, Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan ikili anlaşmalar sonrasında, suçluların iade edilmeye başlandığını belirtirken, Hollanda’dan kaçmış olan mafya suçlularından Rıdvan Taki’nin iade edilişini örnek gösteriyor.

Hollanda tarafından aranan diğer suçlulardan Roger Lips ve Bolle lakaplı Jos L.’nin Bodrum Yalıkavak’ta yaşamaya başladıklarını belirten yazar, Türkiye’nin bu konuyu ciddiye almaması halinde, Bodrum’un ‘Dünyanın kaçaklar cenneti’ olacağını ileri sürüyor.

Suçluların iadesi konusunda, ikili sözleşmeler imzalamaya başlayan Birleşik Arap Emirlikleri’nin en ünlü şehri Dubai Marina’dan bir görüntü.

Hollandalı yazar, sadece kendi ülkesinden birkaç isim vermiş. Kim bilir, dünyanın dört bir yanındaki kaçaklardan kaçı Bodrum’a sığınıp yerleşmişlerdir?

ilhankaracay.com