Hollanda'da cümbüş yerleri kapatıldı


  • Kayıt: 09.07.2021 17:24:46 Güncelleme: 09.07.2021 17:24:46

Hollanda’da koronavirüs önlemlerininin büyük bir kısmı 26 Haziran’dan itibaren gevşetilmişti.

Ülkede hadise oranları süratle artmaya başlayınca, bilim heyetinden acil tavsiye istendi.

Gece kulübü ve diskolarda çok sayıda bireye enfeksiyon bulaşması nedeniyle, Hollanda’daki birçok cümbüş yeri da, kendi isteğiyle yine kapanma kararı aldı.

KAPALI ALANLARDA MASKE MECBURİLİĞİ YOK

Hollanda hükümeti, günlük hadise sayısının 700’ler civarına düşmesi üzerine, 4 Temmuz için planlanan, gevşemenin 4’üncü evresini 26 Haziran’a çekti. Kapalı alanlarda maske zorunluluğuna son verildi.

HADİSELER BİR HAFTADA İKİ KATINA FIRLADI

Gevşeme ile birlikte gece kulüpleri, diskolar yine açıldı, hayat büyük oranda olağana döndü. Lakin gevşemeden 1 hafta sonra, koronavirüs olay sayıları yine iki katına fırladı.

Bu hafta başında günlük hadise sayısı ortalama 2 bin 200’ü bulurken, Çarşamba günü bu sayı 3 bin 600’ü geçti. Bu süratli yükseliş üzerine Hollanda hükümeti, salgın idare grubundan (OMT) acil tavsiye istedi.

Hükümete nazaran, enfeksiyonların yaklaşık dörtte üçü gençler ortasında görüldüğü için, hastaneye yatma olasılıkları daha düşük. Hollandalı yetkililere nazaran, İngiltere’de hadise sayıları yükseliyor ancak orada da ek tedbirler alınmıyor. Zira birçok kişi aşılandığı için hastaneye kabul sayıları yükselmiyor.

“RİSK ALMAYA YÜREK EDEMİYORUZ”

Hükümete bilimsel tavsiyelerde bulunan salgın idare grubu ise, tedbirlerin gevşetilmesinin sorumlu bir halde gerçekleşmediği görüşünde.

Bilhassa gece kulübü ve diskoteklerde 1,5 metrelik toplumsal uzaklık kuralının uygulanmamasını eleştiren bilim konseyi üyeleri, cümbüş yerlerine girişte gereğince denetim yapılmadığına da dikkati çekiyor.