Hollanda'da ağır hastaların üçte biri yanlış hastaneye sevk ediliyor

Hollanda Algemeen Dagblad gazetesinin yaptığı araştırmaya göre, her yıl yaklaşık 1500 ağır yaralı hasta yanlış hastaneye sevk ediliyor...


  • Kayıt: 15.07.2021 09:57:05 Güncelleme: 15.07.2021 09:59:52

Hollanda Algemeen Dagblad gazetesinin yaptığı araştırmaya göre, her yıl yaklaşık 1500 ağır yaralı hasta yanlış hastaneye sevk ediliyor.. Bu da, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan hastaların iyi ve doğru bakım alamadığı anlamına geliyor denildi

Ağır yaralıların üçte biri yanlış hastaneye sevk ediliyor başlığı ile verilen habere göre, ülkedeki sağlık kordinasyonundaki aksalık ve sıkıntılardan dolayı her yıl ciddi şekilde yaralanan birçok kişi yanlış hastaneye sevk ediliyor. Rakamsal olarak her yıl yaklaşık 1500 ağır yaralı hasta yanlış hastaneye sevk ediliyor. Bu da, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan hastaların iyi ve doğru bakım alamadığı anlamına geliyor denildi. Özel bir travma merkezi yerine yerel bir hastaneye götürülmekteler. 

Travma merkezinde uzakta kalan hastaların yarısı yanlış hastaneye götürülüyormuş. "En yakın travma merkezi 25 dakikadan fazla uzaktaysa, hastaların sadece yarısı bir travma merkezine gidiyor"

Yapılan araştırmanın bir diğer sonucuna göre ise bu durumdan en çok kadın hastalar mağdur oluyor. 

Yaşlı kadın hastaların durumu çoğunlukla yanlış değerlendirilmektedir. Bunun açıklaması olarakta, 'Kadınlar daha çok kırılgan kemiklere sahip ve daha az şikayet ediyor denilmekte. 

Hollanda Acil Tıp Doktorları Derneği başkanı David Baden bunu onaylıyor. 

Ulusal Akut Bakım Ağı (LNAZ) başkanı Ernst Kuipers, hasta seçiminin genellikle iyi gitmediğini söylüyor. Her yıl ortalama 4500 kadar ağır hasta farklı hastanelere acil tedavi için götürülmekte, yapılan araştırmaya göre, bunların üçte biri yanlış yönlendirmeden dolayı, uzmanlık olanı olmayan merkezler yerine normal hastanelere götürülmekte. 

LNAZ'ın başkanı Ernst Kuipers, Hollanda'da ciddi travma hastalarını doğru hastanelere götürmenin mümkün olmamasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Bu sorunun yıllardır devam ediyor olması, hiç birşeyin değişmediğini gösteriyor dedi.

Türkinfo