IGMG VE DİTİB ASRIN AFETİNDE ALMANYA’NIN YANINDA


  • Kayıt: 17.07.2021 12:22:54 Güncelleme: 17.07.2021 12:25:47
IGMG VE DİTİB ASRIN AFETİNDE ALMANYA’NIN YANINDA
Almanya Sel Felaketine islam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları yardım için kıriz masası oluşturdu.
Başta Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletleri ile Belçika’da çok sayıda insanın ölümüne ve maddi hasara sebep olan sel felaketi için İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) harekete geçti.
Genel Başkan yardımcısı Tahir Köksoy gazecilecilere yaptığı açıklamada, kıriz bölgelerinde ne yapılabilir öncelikle hangi ihtiyaç maddeleri gerekli olduğu ile ilgili raporlar tuttuklarını bildirdi. Yardım çalışmasına öncelikle afet bölgelerine ilk etapta temiz içme suyu yola çıkardıklarını bildirdi. HASENE Uluslar Arası yardım Teşkilatının mobil araçlarını bölgelere hareket ettirdiklerini sıcak çorba ve yemek dağıtımı için harekete geçtiklerini bildirdi. Köksoy başta Köln Anakent Belediye Başkanlığı olmak üzere afet bölgeleri yetkililerine yardım noktasında ne tür yardımlar yapabileceğimizle alakalı resmi başvuruları yaptıklarını bildirdi.
DİTİB ‘DE YARDIM BAŞLATTI
Öte yandan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ( DİTİB) ‘de Almanyadaki sel felakati için yardım kampanyası başlattı.
İÇME SULARI KAYNATILMASI İSTENDİ
Çarşamba günü başlayan ülkenin batısını etkisi altına alan şiddetli yağış sonucunda 90 kişi öldü binlerce kişiden haber alınamıyor. Özellikle İki eyaletin pek çok yerleşim yerlerinde su baskınları yaşandı, nehirler taştı, evler yıkıldı.
Yağışlar sebebiyle barajlar kontrollü boşaltıldı. Taşkınlar sebebiyle bazı yerleşim alanlarında sel nedeniyle içme suları şebekesine karışan sular sebebiyle suların kaynatılarak içilmesi istenmişti.
Almanya asrın faciası diye anılan  21 kişinin yaşamını yitirdiği 2002 yılındaki afete göre, Kuzey Ren Vestfalya ve  Rheinland-Pfalz eyaletlerindeki hasarın  üç  dört katı olduğu bildiriliyor.
           
Haber: Sedat TAPAN