'Sarı'Renkli AB ülkesinden dönüşlerde aşısız kişiler için negatif test mecburiyeti getirildi

Tam aşıları olmayan veya korona iyileşme sertifikası olmayan kişiler, sarı bir AB ülkesinden Hollanda'ya dönüyorsa 8 Ağustos'tan itibaren iki negatif test ibraz etmeleri gerekecek...


  • Kayıt: 26.07.2021 21:17:28 Güncelleme: 26.07.2021 21:20:24
Tam aşıları olmayan veya korona iyileşme sertifikası olmayan kişiler, sarı bir AB ülkesinden Hollanda'ya dönüyorsa 8 Ağustos'tan itibaren iki negatif test ibraz etmeleri gerekecek. Hollanda hükümeti yetkilileri bugün öğleden sonra açıkladı.

Taleb edilen İki test döndüğünüz ülkede yaptırmalısınız. Bu testler, Hollanda'ya hareket etmeden en fazla 48 saat önce alınmış bir PCR testi ve Hollanda'ya hareket etmeden en fazla 24 saat önce yapılmış bir antijen testi olmalıdır

Seyahate çıkacak kişilere tabii ki sadece sonucun olumsuz(Nagatief)  olması durumunda izin verilir.  Hava yoluyla yolculuk kişileri, havayolu tarafından kontrol edilir.  Arabayla 'sarı bir ülkeye' gidenler dahi Hollanda'ya döndüklerinde kontrol edilebilinecekler.
Tam olarak aşılanmış veya koronadan kurtulmuş yolcular da bunu CoronaCheck veya sarı aşı kitapçığı uygulaması aracılığıyla ibraz edebilecekler.          
Sedat TAPAN