Hollanda’da 2019’a göre yüzde 55 daha az trafik sıkışıklığı yaşandı

Hollandalılar neredeyse krizden önceki kadar çok kilometre yapıyorlar, ancak bu yılın ilk dokuz ayında 2019'a göre yüzde 55 daha az trafik sıkışıklığı yaşandı...


  • Kayıt: 09.09.2021 08:47:34 Güncelleme: 09.09.2021 08:47:34

Hollandalılar neredeyse krizden önceki kadar çok kilometre yapıyorlar, ancak bu yılın ilk dokuz ayında 2019'a göre yüzde 55 daha az trafik sıkışıklığı yaşandı.

PBL'ye göre, insanlar daha fazla genellikle başka nedenlerle seyahat ediyor, örneğin alışverişe gitmek, aileyi veya arkadaşları ziyaret etmek veya seyahat etmek gibi.

Evden çalışanların Hollanda'daki ilk korona enfeksiyonundan önceki döneme kıyasla son aylarda fazla büyümemiş olması raporda dikkat çekicidir. Krizden önce insanların yüzde 41'i zaten evden çalışıyordu, ancak şimdi bu oran yüzde 46'ya yükseldi. Ancak bu kişiler günlerce daha evden çalışmaya başladılar ve hükümetin evden çalışma tavsiyesi beklendiği gibi 20 Eylül'den sonra sona ererse de böyle devam etmek istiyorlar.

Planlama Bürosu'na göre evden çalışmanın konut piyasası üzerinde daha az etkisi var. Şehirden diğer bölgelere hafif bir göç olsa da evden çalışmak buna ekstra bir destek sağlamıyor. İnsanların artık daha sık olarak ülkenin diğer bölgelerinde bir ev seçmesinin nedeni Randstad'daki ev sıkıntısıdır.

PBL ayrıca şirketlerin büyük ölçekte ofisleri kapatmasını da beklemiyor. Evden çalışmanın getirdiği en büyük değişiklikler, açık plan ofislerin düzenine yansıyacak. Toplantı odalarına daha fazla ve işyerlerine daha az ihtiyaç olacak.

Lahey / Furkan Turgut