Europol: Hollanda ve Belçika Avrupa'nın en büyük kokain ithalatçıları

Hollanda ve Belçika'daki Kuzey Denizi limanları, birlikte kokain için İspanya ve Portekiz limanlarından daha önemli tedarik yolları haline geldi...


  • Kayıt: 09.09.2021 15:02:38 Güncelleme: 09.09.2021 15:21:06

Hollanda ve Belçika'daki Kuzey Denizi limanları, birlikte kokain için İspanya ve Portekiz limanlarından daha önemli tedarik yolları haline geldi. Sert uyuşturucu Avrupa'ya daha verimli ve giderek daha saf bir biçimde gönderiliyor ve uyuşturucu kaçakçılığına bağlı şiddet artıyor.

Avrupa polis teşkilatı Europol'ün ilk Kokain Görüşleri Raporunda vardığı sonuçtur . Suçlular, büyük miktarlarda kokaini Güney Amerika'dan Avrupa'ya tek seferde taşımak için büyük nakliye konteynırları kullanıyor. Rotterdam ve Anvers limanları bunun için ideal.

Europol, uyuşturucunun son yıllarda Avrupa'da daha kolay erişilebilir hale geldiğini ve kalitesinin arttığını belirtiyor. Batı ve Orta Avrupa'da ele geçirilen kokain miktarı son beş yılda neredeyse iki katına çıktı. Europol'e göre, kokaine bağlı cinayetler, saldırılar, adam kaçırmalar ve tehditlerin sayısı da arttı.

Haftada 8000 kilo

Rotterdam limanında da düzenli olarak büyük miktarlarda kokain ele geçiriliyor. Geçen Temmuz ayında bir haftada yaklaşık 8.000 kiloydu. Liman, üst üste üç yıl boyunca ele geçirilen kokain miktarı rekorunu kırdı ve bu, bu yıl tekrar yaşanıyor gibi görünüyor.

Bunun nedeni kısmen gümrüklerin uyuşturucuları yakalamada daha iyi hale gelmesi olabilir, ancak yetkililer arzın da arttığı konusunda hemfikir. Savcılık Servisi (OM) sözcüsüne göre, özellikle kişi başına düşen miktar artıyor.

Lahey / Tarık OKAN