Hollanda sosyal mesafeyi kaldırdı yerine Korona Giriş Belgesi geldi

Hollanda'da Kovid-19 önlemleri kaldırıldı, yerine Korona Giriş Belgesi getirildi. Korona aşı belgesi tüm sektörler için geçerli olacak...


  • Kayıt: 14.09.2021 19:33:10 Güncelleme: 14.09.2021 19:41:19

Hollanda'da Kovid-19 önlemleri kaldırıldı, yerine Korona Giriş Belgesi getirildi. Korona aşı belgesi tüm sektörler için geçerli olacak. Giriş belgesi ile aşı, son 24 saat içinde alınmış negatif test sonucu veya daha önce koronaya yakalanmış olduğunuz gösterilecek.

Hollanda sosyal mesafeyi kaldırdı, yerine aşı veya test zorunluluğu getirdi

Diskotekler ve gece kulüpleri, diğer kafe ve restoran işletmeleri gibi 25 Eylül'den itibaren gece yarısına kadar açık kalacak. Aynı kurallar tüm yemek endüstrisi için olduğu gibi diskotekler ve gece kulüpleri için de geçerli olacağı belirtildi. Aşı veya test sonucu gösterme zorunluluğu getirildi.

25 eylül tarihi itibariyle Hollanda’da yürürlükte olan son tedbirlerde kaldırılırken, yeni uygulamalar geliyor.

1,5 metre sosyal mesafe kuralı kaldırıldı

Yeni tip Koronavirüs salgınının en temel kuralı olan sosyal mesafe uygulamasına 25 eylül tarihi itibariyle son veriliyor.

25 Eylül'den itibaren sabit koltuksuz etkinliklere yüzde 75 kapasitesiyle tekrar izin verecek. Sabit koltuklu yerler ise yüzde yüz dolu olabilecek.

Toplu taşımada maske zorunluluğu devam edecek.

Evden çalışma yeni bir norm olmaya devam edecek.

Kafe, restoran, otel, sanat ve kültür etkinliklerine Aşı pasaportu veya negatif test sonucu ile girilecek.

Diskotekler, eğlence merkezleri ve gece kulüplerine Aşı pasaportu veya negatif test sonucu ile girilecek.

Ülkedeki tüm mekanlar gece 00:00 ile 06:00 arası kapalı olacak.

Okullardaki korona kurallarıda kalkıyor

25 Eylül tarihi itibariyle sınıfta bir tek enfeksiyonlu olması durumunda tüm sınıf eve gönderilmeyecek. Eğitimi ara vermemek adına, artık sadece hasta olan öğrenci eve gönderilecek. Bir hasta öğrenci yüzünden tüm sınıf eve gönderilmeyecek.

Korona Giriş Belgesi

Corona App uygulaması aşı, test sonucu veya daha önce koronaya yakalandığınız kayıt altında olup, buna uygulama ile ulaşabileceksiniz. Buda sizin giriş belgeniz olacak.

Hollanda'da HORECA (Cafè, restoran ve oteller), sanat ve kültür etkinlikleri, Diskotekler, eğlence merkezleri ve gece kulüplerine girişte Koronapasosu(Korona Giriş Belgesi) mecburiyeti geldi.

Bakan, Korona Giriş Belgesinin geçici olduğunu vurguladı ve testlerin ücretsiz olacağını söyledi.

Platform / Turkinfo