Avrupa'nın en iyi yollarına sahip ülkeler sıralamasında Hollanda 1’inci Türkiye 5’inci

Hollanda, AD gazetesinde yer alan habere göre, tüm Avrupa'nın en iyi yollarına sahip ülkeler arasında birinci sırada...


  • Kayıt: 15.09.2021 16:26:44 Güncelleme: 15.09.2021 16:26:44

Hollanda, AD gazetesinde yer alan habere göre, tüm Avrupa'nın en iyi yollarına sahip ülkeler arasında birinci sırada. Landgeist.com tarafından haritalanan Dünya Ekonomik Forumu'ndan alınan rakamlarda açıkça görülmektedir. 1'den 7'ye kadar yapılan puanlamalarda, Hollanda 6.4 puan ile Avrupa’nın en iyi yollarına sahip birinci ülke.

Bu, yolların ne kadar tehlikeli olduğu ve trafik sıkışıklığının çok mu yoksa az mı olduğu ile ilgili değil, tamamen yol yüzeyinin kendisiyle ilgilidir. Belçika sadece 4.4 puan alıyor, bu da açık bir fark. İsviçre 6,3 puanla ikinci, Portekiz ve Avusturya ise 6,0 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Birçok Batı Avrupa ülkesinden daha iyi yollara sahip olan Türkiye 5 puan ile 5’inci sırada.

Avrupa'nın en kötü yolları eski Doğu Bloku ülkelerinde 

En kötü yollar, 2,6 puanla Moldova’da. Bunu 2,8 ile Bosna-Hersek takip ediyor ve Romanya ve Ukrayna'da (her ikisi de 3 puan) yolların kalitesi kötü. Çek Cumhuriyeti 3.9 puan alıyor.

Ekonomik olarak Batı Avrupa'nın önemli ölçüde gerisinde kalan ve buna rağmen birçok Batı Avrupa ülkesinden daha iyi yollara sahip olan Türkiye (5) ve Hırvatistan’ın (5.6) çarpıcı puanları var.

Norveç'in 4.5 ile nispeten kötü bir puan alması da dikkat çekicidir, bu ülke örneğin elektrikli araba dünyasında yenilikçi olarak görülmekte. Ayrıca otobanları ile ünlü Almanya’nın listede olmaması acaba bir unutkanlık mı?

Amsterdam / Furkan TURGUT