Amsterdam Schiphol'de bir haftada 56 kilo altın ve 150 bin euro nakit ele geçirildi

Geçen hafta, Hollanda Kraliyet Marechaussee polisi, Schiphol Havalimanı'nda yaklaşık 56 kilo altın ve 150.000 avro nakit ele geçirdi...


  • Kayıt: 16.09.2021 14:22:42 Güncelleme: 16.09.2021 14:22:42

Geçen hafta, Hollanda Kraliyet Marechaussee polisi, Schiphol Havalimanı'nda yaklaşık 56 kilo altın ve 150.000 avro nakit ele geçirdi. Altın ve nakit genellikle kara para aklama, terör eylemlerinin finansmanında kullanılmaktadır.

Hollanda Kraliyeti Marechaussee, yasadışı ve suç teşkil eden uygulamalarla mücadele etmek için havaalanındaki para kuryelerini araştırıyor.

Kilolarca altın ve nakit olarak binlerce euro yakalandı

3 Eylül'den bugüne kadar büyük miktarda nakit veya altın külçesi bulundu. Üç vakada soruşturma sürüyor.

Bu ayın ilk şüphelisi 3 Eylül'de cebinde dokuz altın külçe ve yaklaşık 8500 nakit parayla tutuklandı. Her iki eşya da Dubai'ye giden adamın bagajındaydı. Altın ve paranın kaynağını sorduktan sonra gümrük, Hollandalı adamı kara para aklama şüphesiyle tutukladı. Adamın Enschede'deki iş yerinde de yaklaşık 29 kilo altın ve ayrıca 42 bin euro bulundu.

İtalyan bir çiftin yanlarında 2 kilo altın vardı. Dubai'ye gidiyorlardı ve altının nereden geldiğini gösteremedikleri için kara para aklama şüphelisi olarak da tutuklandılar. Ve son olarak, 8 Eylül'de Şili'den Türkiye'ye transit geçen ve yaklaşık 100.000 avro nakit taşıyan bir Türk tutuklandı. Ayrıca paranın nereden geldiğine dair iyi bir açıklaması olmadığı için tutuklandı.

Bu kişilerin tamamı şu anda araştırılıyor.

Gümrük ve Hollanda Kraliyeti Marechaussee'nin bu tür keşifler yaptığı ilk sefer değil. Haziran ayındada Altın külçeler içeren bir bavul taşıyan 60 yaşındaki İtalyan bir adam tutuklanmış dı. Ve geçen yıl, Brezilyalı bir adam, bagajında 15 kilogram altın külçe ile tutuklanmış dı.

Amsterdam / Tarık OKAN