Hollanda’da enerji faturaları karşılanamaz hale geldi

Hollanda’da düşük ve orta gelirliler için enerji faturaları karşılanamaz hale geldi...


  • Kayıt: 20.09.2021 09:50:44 Güncelleme: 20.09.2021 09:50:44

Hollanda’da düşük ve orta gelirliler için enerji faturaları karşılanamaz hale geldi

Enerji oranları o kadar hızlı artıyor ki, 2022 yılına kadar gaz ve elektriğin büyük düşük orta gelirli Hollandalı grupları için satın alınamaz hale gelme tehdidi var. Enerji şirketleri bu eğilimi doğrularken, borç danışmanları endişeyle tepki veriyor.

Kısmen korona krizi nedeniyle 2020'de enerji hala çok ucuzken, durum bu yıl tamamen tersine döndü. 

Özellikle son aylarda enerji faturalarını ödemek çok zor hale geldi. Online karşılaştırıcı Gaslicht.com'dan Sanne de Jong-Bins, "Bir yıl önce, ortalama dört kişilik bir hane, vergiler ve harçlar hariç, gaz ve elektrik için 507 avro öderken, şimdi bu 1229 avro" "Bu neredeyse iki buçuk katı."

En ucuz enerji paketi (1 yıl, sabit) şimdi neredeyse 2500 Euro'ya mal oluyor. Temmuz ayında bu 460 Euro daha azdı. "Ortalama bir hane zaten gaz ve elektrik için ayda 200 avro harcıyor."

Enerji şirketleri artışları teyit ediyor ve şimdilik devam edeceklerini belirtiyor

Vattenfall'a göre, artış 'benzeri görülmemiş'. “Fiyatlar gerçekten hızlı yükseliyor, bunu Hollanda dahil olmak üzere Avrupa genelinde görüyoruz.”

Piyasa analistleri, keskin bir şekilde yükselen tarifelerin ana nedeninin Avrupa'daki büyük bir gaz sıkıntısı olduğunu söylüyor. “Doğal gazın fiyatı enerji fiyatlarını belirler.” Geçen kış ve ilkbaharın soğuk olduğunu, bu yüzden önemli ölçüde daha fazla gaz yaktığımızı açıklıyor.

Lahey / Tarık OKAN