Hollanda'da 'Korona Karti' Uygulamasi Protesto Edildi

Hollanda'da hükümetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede 25 Eylül'den itibaren özellikle sosyal faaliyetlere girislerde asi, test ve önceden Kovid-19 geçirenlere verilen "Korona Karti" uygulamasini zorunlu hale getirmesi, yaklasik 25 bin kisi tarafindan protesto edildi...


  • Kayıt: 03.10.2021 21:27:25 Güncelleme: 03.10.2021 21:27:25

Hollanda'da hükümetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede 25 Eylül'den itibaren özellikle sosyal faaliyetlere girislerde asi, test ve önceden Kovid-19 geçirenlere verilen "Korona Karti" uygulamasini zorunlu hale getirmesi, yaklasik 25 bin kisi tarafindan protesto edildi.

Baskent Amsterdam'daki Dam Meydani'nda toplanan binlerce kisi, hükümetin Kovid-19'la mücadele politikalarini ve "Korona Karti" uygulamasini protesto için yürüyüs yapti.

Göstericiler geçici hükümetin Basbakani Mark Rutte'nin sosyal mesafe kuralinin kaldirilmasiyla uygulamaya konuldugunu açikladigi "Korona Karti"nin kafe, restoran, sinema, tiyatro, festival ve spor etkinliklerine girislerde zorunlu olmasina tepki gösterdi.

Yagmurlu havaya ragmen meydani dolduran kalabalik, "Hollanda için hep beraber" yazili pankartlarin arkasindan Rozengracht Caddesi'nden geçerek 5 kilometrelik rotada yürüyüsünü tamamladi.

"Kutuplasmaya hayir", "Medya virüsünü durdurun", "QR diktatörlügü ", "Ben insanim QR kodu degil" "Saglik irkçiligina ve asi pasaportuna hayir", "Haklarin için dik dur", "Barisçil direnme", "Test olmazsa virüs olmaz", "Biz deney araci degiliz", "Hükümet özgürlüklerimizden nefret ediyor", "QR asiriya gidiyor" ve "Özgür olmak için dogdu " yazili dövizler tasidi.

Asiri sagci partilerin ve hükümet karsitlarinin destek verdigi yürüyüste Hollanda bayraklarinin yani sira asiri sagci gruplarin kullandigi eski Hollanda bayraklari (Prinsenvlag) da kullanildi.

Sari semsiye tasiyan protestocularin "özgürlük" sloganlari ve alkislarla tamamladigi gösteri olaysiz sona erdi.

- Korona Karti uygulamasi

Hollanda hükümeti, 25 Eylül'den itibaren Kovid-19 asisi olanlarin, son 6 ayda virüse yakalananlarin veya son 24 saatte yapilmis negatif test sunanlarin "daha fazla özgürlükten" faydalanabilmesi için Korona Karti uygulamasi yürürlüge girmisti.

Uygulama kapsaminda kafe, restoran, sinema, tiyatro, festival ve spor etkinliklerine girislerde sayi sinirlamasi kaldirilmisti.

Kafe ve restoranlarin açik bölümlerinde, Korona Karti uygulamasi geçerli degil.

Ülkede 1,5 yildir uygulanan 1,5 metre sosyal mesafe kurali da yine 25 Eylül'de sona ermisti.

Sosyal mesafe kuralinin kalkmasiyla bazi camilerde Kovid-19 öncesinde oldugu gibi mesafesiz namaz kilinmaya baslanmisti.

AA