AÇIK CAMİ GÜNÜNDE ALMANLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

‘‘Dünden Bugüne Camiler‘‘ sloganıyla AÇIK CAMİ GÜNÜNDE ALMANLAR CAMİLERE AKIN ETTİ...


  • Kayıt: 03.10.2021 21:39:07 Güncelleme: 03.10.2021 21:39:07

‘‘Dünden Bugüne Camiler‘‘ sloganıyla

AÇIK CAMİ GÜNÜNDE ALMANLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

AÇIK CAMİ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

STOLBERG

Açık kapı günü etkinliğinde Stolberg Millî Görüş camide kapılarını komşularına açtı. Stolberg Belediye Başkanı Patrick Haas, Stolberg Belediyesi Uyum Meclisi başkanı Mazenna ismali, bazı siyasi partilerden Belediye encümenleri iştirak etti. Etkinliğe katılan IGMG Bölge Başkanı Ali Bozkurt’ta ziyaretçilere camilerin önemini anlatarak, ‘’25 yıldır camilerimizi ve gönlümüzü açıyoruz.’’ diyerek katılımcılara teşekkür etti. IGMG Genel Merkezinden Ünal Ünalan beyde Bölge Başkanına eşlik etti.

KİLİSE’YE GÖRE GENÇLER İÇİN CAMİLERİNİZ ÇEKİCİ

Caminin içini gençlik lokalini kadınlar dahil tüm mekanları gezen Belediye Başkanı Patrick Haas caminin Kilise ile kıyaslandığında gençlerin çekimi için daha avantajlı olduğunu ortamın çok hoş olduğunu bildirdi.

SEL YARDIMI İÇİN TEŞEKKÜRLER

Belediye Başkanı Haas geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan sel baskınında HASENE ve Stolberg camisinin yardım malzemesi dağıtarak çok katkı sağladığını karşılıklı dayanışmanın devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

TROİSDORF

Islamische Union Troisdorf camiine Troisdorf Belediye Başkanı Alexander Biber, NRW Eyalet Milletvekili Katherina Gebauer, Rhein Sieg Kreis bölgesinin cemiyetlerden sorumlu Komiseri ve diğer partililer iştirak ettiler. Troisdorf Cemiyet Başkanı Fikret Güler 25 yıldır açık cami günü etkinliğini aralıksız yaptıklarını misafirlerle paylaştı. Troisdorf Belediye Başkanı Alexander Biber, “kapıları açmakla içinde beraber yaşanılan topluma kapılarınızın açık olduğu mesajınız çok anlamlı zaten bizde bu davetten dolayı buraya geldik her şey için teşekkür ederiz” dedi. Troisdorf’a yaklaşık 100 ziyaretçi geldiği gözlendi.

BONN CAMİİ

IGMG Ortsverein Bonn e.V. cemiyet başkanı Fatih Savaş her yıl yapılan açık kapı günü etkinliğini bu yılda yaptıklarını gelen misafirlerin çok memnun olduklarını, bazı Alman komşuların buradaki bu etkinlikten etkilenerek Türkiye tatilinde de camileri gezdiklerini anlattıklarını bildirdi.

BERGISCH GLADBACH

IGMG Bergisch Gladbach camii başkanı Mustafa Akgül uyum meclisinden yetkililer ile çoğunluğu öğretmen ve memur ağırlıklı misafirlerin geldiğini belirterek şunları söyledi:

‘’TV LERDEN GÖRDÜKLERİMİZ MÜSLÜMANLAR FARKLI, SİZ FARKLISINIZ.

Bir Öğretmen ve iki bayan ilk kez bir camiye girdiklerini ama tam manasıyla şoku yaşadıklarını belirtti. Bizlere TV’lerden gördüklerimiz faklı siz farklısınız. Bu kapıdan içeri girince başka bir dünya ile karşılaştık. İyi ki gelmişiz bu kafamızdaki algı burada bitti. Ama çok işiniz var çok gayret göstermeniz gerekecek” diyerek açıktan özeleştiride bulundular çok memnun kaldılar” dedi.

NEUWİED

İslam toplumu milli görüş teşkilatları Neuwied camisini Belediye Başkanı Peter Jung, Belediye Uyum Meclisi Başkanı ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Camiyi gezen misafirler çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Karşılıklı diyaloğun sürdürülebilir olmasının daha sağlıklı olacağında mutabık kaldılar. Misafirler açık kapı için cami yetkililerine teşekkür ettiler.

DÜREN

Düren İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatları (IGMG) camiine belediye Uyum Meclisi yetkileri yanı sıra Alman komşular katıldı. Bu yılki açık kapı günü etkinliğine geçtiğimiz yıllarda hiç gelmemiş insanların geldiği gözlendi.

KÖLN FATİH CAMİ

(IGMG) Nippes Fatih camii her yıl olduğu gibi bu yıl yine kapılarını misafirlere açtı. Gün boyu yaklaşık 50 ziyaretcinin geldiği gözlendi.

Köln Kalk Kuba ve Aachen şubeleride etkinliğe katıldılar.

Köln/ İskender GÜNGÖR / Sedat TAPAN