Tilburg'da ki Türk örgütlerinden örnek çalışma

Noord braband bölgesinde bulunan Tilburg şehrinde faaliyet gösteren Türk öz örgütlerinden Tilburg H.D.V süleymaniye camii, Türk Federasyon'a bağlı Türk Gençler Derneği, Milli Görüş Teşkilatı,İkinci Bahar Vakfı ve Alevi Derneği yöneticileri bir araya gelerek örnek bir çalışmaya imza attılar...


  • Kayıt: 03.10.2021 21:51:14 Güncelleme: 03.10.2021 22:02:59

Noord braband bölgesinde bulunan Tilburg şehrinde faaliyet gösteren Türk öz örgütlerinden Tilburg H.D.V süleymaniye camii, Türk Federasyon'a bağlı Türk Gençler Derneği, Milli Görüş Teşkilatı,İkinci Bahar Vakfı ve Alevi Derneği yöneticileri bir araya gelerek örnek bir çalışmaya imza attılar.

Tilburg kentinde yaşayan Türk vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunları gündeme taşıyabilmek ve bunlara yakında çözüm bulabilmek için çalışmalar başlatıldı. Yapılan çalışmalar hakkında dergimize Ahmet Arslan açıklamalarda bulundu.

Kurulan çalışma grubunda alınan ilk kararda ortak olarak covid-19 pandemi sürecinde ülke genelinde olduğu gibi Tilburg şehrindeki Elizabeth hastanesinde görev yapan sağlık çalışan personellerine,,kentteki güvenlik hizmeti veren polis teşkilatına, sayıları üç yüzü bulan polis memurlarına, ,GGD çalışanlarına,ve İTFAİYE ekiplerine,acil serviste çalışan AMBULANS personeline Türk vatandaşlarımız adına ,çalışma grubunundaki dernek başkanlarıyla birlikte Türk mutfağının olmazsa olmazlarından olan BAKLAVA ikram edildi.

Yapılan bu ikram, memnuniyet ve takdirle karşılandı. Yerel basında ve televizyonda yer aldı.

Tilburg şehrinin kamu görevi yapan kuruluşlara karşı şükran ve teşekkürlerimizi onlara olan duygularımızı belirtmek için kentte kalan Türk vatandaşlarımız adına teşekkür ederek bu ziyarette ortaklık eden Öz örgütlerimiz ile birlik ve beraberliğimize katkı sağlamıştır. denildi.

Hollanda toplumu ile hoşgörü ve birlikte barış içerisinde yaşayacağımıza vesile olacağını ümit ediyoruz dedi.

Tilburg / Sedat TAPAN