Evde bakılan yaşlılar, huzurevinde olanlardan ortalama bir yıl daha uzun yaşıyor

Hollanda’da Evde yoğun bakım gören yaşlılar, huzurevinde yaşlılara göre yaklaşık bir yıl daha uzun yaşamaktadır. Trouw'a göre bu, Amsterdam VU Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmanın sonucudur...


  • Kayıt: 06.10.2021 10:07:42 Güncelleme: 06.10.2021 10:07:42

Hollanda’da Evde yoğun bakım gören yaşlılar, huzurevinde yaşlılara göre yaklaşık bir yıl daha uzun yaşamaktadır. Trouw'a göre bu, Amsterdam VU Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmanın sonucudur.

Araştırma, Gouda bölgesindeki Fundis bakım kuruluşunda ve Heerlen bölgesindeki MeanderGroep'ten bakım alan 2100 yaşlı ile birlikte yapıldı. Toplamda 1550 yaşlı huzurevinde bakımı tercih ederken, geri kalanı evde huzurevinde bakımı tercih etti.

Evde daha uzun yaşam

Araştırmacılar yaşlıları dört yıl boyunca takip etti. Çalışma döneminde ölen yaşlıları temel alarak, evde huzurevinde bakımı seçenler bakıma başladıktan sonra ortalama üç yıl, huzurevini seçenler ise iki yıl daha uzun yaşadılar.

İdari baskı ve yetersiz bakım

Radar tarafından huzurevinde çalışan, yaşayan veya sevilen 4 bin kişi arasında yapılan bir ankette, bakım için yeterli zamanın kalmaması nedeniyle ölümler oluyor. Bu çalışmada ağırlıklı olarak idari baskı, personel yetersizliği ve ziyaret seçeneklerinden memnuniyetsizlik ön plana çıkıyor..

Furkan TURGUT