Hollanda’da iltica kayıt merkezi doldu: Sığınmacılar sandalyelerde uyudu

Hollanda'da artan sığınmacı akını iltica kayıt merkezini doldurdu. Hollanda'ya giriş yaptıktan sonra Ter Apel başvuru merkezine giderek iltica prosedürü başlangıç kaydı yaptırmak zorunda olan 150 sığınmacı...


  • Kayıt: 07.10.2021 21:17:30 Güncelleme: 07.10.2021 21:20:01

Hollanda'da artan sığınmacı akını iltica kayıt merkezini doldurdu. Hollanda'ya giriş yaptıktan sonra Ter Apel başvuru merkezine giderek iltica prosedürü başlangıç kaydı yaptırmak zorunda olan 150 sığınmacı boş yatak bulamayınca sandalye üzerinde uyumak zorunda kaldı. Hollanda hükümeti ise sığınmacıları karşılamak için yeni yer arayışlarına girdi.

Farklı sebeplerle ülkelerini terk ederek Hollanda’ya gelen sığınmacıların sayısı iltica kayıt-kabul merkezi kapasitesini aştı. Hollanda’ya giriş yapan yüzlerce sığınmacı Ter Apel mülteci kayıt merkezinde boş yatak bulamayınca geceyi sandalye üzerinde geçirmek zorunda kaldı.

GEÇİCİ SIĞINMA YERİ SPOR SALONLARI OLABİLİR

İltica kayıt-kabul merkezinde çıkan barınma krizininin ardından Dışişleri bakanı Broekers-Knol’den açıklama geldi. Sığınma talebinde beklenmedik artış olduğunu tam sayılarının önemli olmadığını söyleyen Knol, “Sığınmacıları doğru bir şekilde ağırlamak istiyoruz, şuan için tüm iltica kayıt merkezleri dolu. Amsterdam’daki bir savunma alanı, maksimum 300 sığınmacıyı barındıracak şekilde en kısa zamanda açılacaktır ancak açılış gününe kadar spor salonları sığınmacıları yerleştireceğimiz acil durum barınakları olacaktır” diye konuştu.