Hollanda'da Pandemi döneminde obezite tedavilerine talep yüzde 15 arttı

Hollanda Obezite Kliniğine (NOK) göre, korona pandemisi sırasında mide küçültme dahil olmak üzere obezite tedavilerine olan talep yüzde 15 arttı...


  • Kayıt: 08.10.2021 18:49:55 Güncelleme: 08.10.2021 18:49:55

Hollanda Obezite Kliniğine (NOK) "Giderek daha fazla insan, aşırı kilo almanın korona enfeksiyonundan kaynaklanan ciddi komplikasyon riskini, büyük ölçüde artırdığının farkında" diyor.

Mide küçültme talebinde büyük artış

Son günlerde, birçok insan, mide küçültme ameliyatı için hastanelere akın ediyorlar. "Nok" bu konu hakkında, mide küçültme ameliyatlarında hızlı bir artış görüldüğü ve bu artışın devam edebileceğini duyurdu. NOK daha sonra LangeLand ve Rivierenland hastaneleriyle iş birliği içinde olduğu kliniğin, tedavi kapasitesini 1.300 ameliyatla artıracağını duyurdu. Bu şekilde pandeminin yarattığı birikimler ortadan kalkacaktır.

Yaşam tarzı iyileştirme programı

Obezite tedavisi gören kişilerde ameliyatın yanı sıra, yaşam tarzında iyileştirmeyi amaçlayan bir program izlenir. Sağlık sigortaları bu tür tedavileri sigortadan karşılamaktadır.

Şiddetli Obezite

Korona salgını dışında bile mide küçültme ameliyatlarının sayısı yıllardır artıyor. NOK, 20 yaş ve üzerindeki Hollandalıların yüzde 1,5'inden fazlasının şu anda morbid obez olduğunu açıkladı.

Buda demek oluyor ki, neredeyse 200.000 kişi morbid obez'le mücadele ediyor.

Lahey / Tarık OKAN