DÜNYANIN EN BÜYÜK GIDA VE İÇECEK FUARI KÖLN’DE KAPILARINI AÇTI

Dünyada gıda fuarı olarak bilinen fuarların en büyüğü (ANUGA) Covid kurallarıyla Almanya’nın Köln Fuar alanında başladı...


  • Kayıt: 10.10.2021 17:29:23 Güncelleme: 10.10.2021 18:08:06

Dünyada gıda fuarı olarak bilinen fuarların en büyüğü (ANUGA) Covid kurallarıyla Almanya’nın Köln Fuar alanında başladı. Türkiye 97 ülke katılımcıları içerisinde ilk dördüncü sırada yer aldı. Fuara katılanlar bu yıl Anuga @home" adı verilen sanal fuarıda yüz yüze takip edebilecekler.

Fuara dünyanın dört bir kıtasından 97 ülkeden 4600 gıda ve içecek şirketi katıldı. Türkiye 202’si İstanbul İhracatcılar Meclisi 88 ‘i bireysel olmak üzere toplan 287 firma ile Almanya, İspanya,ve İtalya’nın ardından fuara katılan dördüncü büyük ülke oldu. Türkiye fuarda gıda, unlu mamuller, içecekler, dondurulmuş gıda, et ve et ürünleri, aşçılık ekipmanları organik gıda ürünleri ile standlarda yerini aldı.
Covid -19 virüsü sebebiyle Anuga gıda fuarına bu yıl “Dönüşüm” adı verildi.

Fuara birlikle gelen Türk şirketleri İstanbul Ticaret Odası tarafından milli katılım organizasyonu ile iştirak ettiler. 1983 yılından beri fuara katıldıklarını bildiren İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kuralay fuarda yaptığı açıklamada, "Anuga Fuarı dünyanın en büyük gıda organizasyonlarından biridir dedi. Korona virüse ve pandemiye rağmen Türkiye ekonomisinin çarkları döndüğünü ifade eden Kurulay sözlerini şöyle sürdürdü. “Firmalarımızın ihracatları arttı. Burada çok büyük bir pazar var. 10 başlıkta fuar organize ediliyor. Sadece İstanbul değil Anadolu'dan da İzmir, Gaziantep, Aydın, Ankara, Manisa gibi şehirlerimiz de fuarda ürünleri ile katılıyor" dedi.

TC. KÖLN BAŞKONSOLOSU TÜRK ŞİRKETLERİNİ STANDLARINDA ZİYARET ETTİ

Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya Türkiye’den katılan ihracatcı şirketleri standlarında ziyaret etti. 290 Türk katılımcının fuara iştirakının Türkiye açısından gurur verici olduğunu ifade etti. Kaya, "Fuara katılan şirket sayısı azalırken, biz seviyemizi koruduk hatta bu anlamda da fuara şu an en çok katılan ülkeler arasında 4. sıradayız.” dedi.

İki yılda bir gerçekleştirilen fuarı bu yıl 9 - 13 Ekim tarihleri arasında Covid-19 kuralları çerçevesinde takip edilecek.

Haber: Sedat TAPAN