1979'da katledilen, dönemin Lahey Büyükelçisi Özdemir Benler’in oğlu Ahmet Benler Lahey'deki Büyükelçilik binası önünde saygıyla anıldı

ASALA ve JCAG Ermeni terör örgütleri tarafından 12 Ekim 1979'da Lahey’de hunharca katledilen, dönemin Lahey Büyükelçisi rahmetli Özdemir Benler’in oğlu şehit Ahmet Benler'i andık...


  • Kayıt: 12.10.2021 20:56:03 Güncelleme: 12.10.2021 20:56:58

ASALA ve JCAG Ermeni terör örgütleri tarafından 12 Ekim 1979'da Lahey’de hunharca katledilen, dönemin Lahey Büyükelçisi rahmetli Özdemir Benler’in oğlu şehit Ahmet Benler'i andık.

Ahmet Benler sevilen bir evlat, güvenilir bir dost ve başarılı bir öğrenciydi.

Katledildiğinde Delft Teknik Üniversitesinde Elektrik Mühendisliği Fakültesinde doktora öğrencisiydi.

Katledilişinin ardından onu çok seven bir arkadaşının satırları duygularımıza tercüman oluyor:

"Güçlü olacağız diyoruz. Birlik olacağız. İnsanları seveceğiz, insanlara kıymayacağız. Bu sana kıyanlara bizim vereceğimiz en kutsal cevaptır."

T.C Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli anıta bir çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundular

Şaban Dişli törende birde konuşma yaptı

Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,

Merhum Büyükelçilerimizden Özdemir Benler’in oğlu Ahmet Benler’in ASALA terör örgütü tarafından şehit edilişinin yıldönümünde şehidimizin aziz hatırasına saygımızı yinelemek üzere toplanmış bulunuyoruz.

42 yıl önce bugün Lahey’de, üzerinde bulunduğumuz caddenin hemen başında, milletimiz değerli bir evladını vahşi bir saldırıya kurban verdi.


Ahmet Benler, sabah okuluna gitmek üzere arabasıyla kırmızı ışıkta beklerken, JCAG ve ASALA terör örgütlerinin saldırısı sonucunda henüz 27 yaşındayken şehit oldu.

Ahmet Benler, önemli okullardan mezun olmuş, mesleğinde çok başarılı bir elektrik yüksek mühendisiydi ve şehit edildiği sırada Delft Teknik Üniversitesi’nde doktora öğrencisiydi.

Maalesef Ahmet Benler bizden kopartılan tek canımız da değil. ASALA terör örgütü, 1973 yılından itibaren 10 yılı aşkın süreyle dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği terör eylemleriyle Devletimizin diplomatlarını hedef almış, bu saldırılarda masum ve savunmasız 42 mensubumuz ve aile üyesi şehit düşmüştür.

Aradan geçen bunca yıla rağmen, bu çarpıtılmış tarih anlayışından beslenen nefretin halen korunuyor olduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz. Bu anlayışla, çeşitli gruplar tarafından zaman zaman ülkemize ve vatandaşlarımıza karşı yönetilen nefret kampanyalarına karşı mücadele etmeye devam ediyoruz.

Bu vesileyle şehit olan tüm diplomatlarımızı ve aile bireylerini saygı ve rahmetle anıyorum.

Ruhları şad mekanları cennet olsun.
Değerli Mesai Arkadaşlarım, bu anma töreni vesilesiyle tüm diplomasi şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
Bugün burada törenimizde bulunan Azerbaycan Büyükelçiliği Müşteşarı Vusal İbrahimov'a ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, Azerbaycan’a desteğimizi bir kez daha ifade ediyorum.

Fotoğraflar: T.C Lahey Büyükelçiliği

Haber: Sedat TAPAN