Yeşil camii ünvanı alan Hollanda’nın İjmuiden’deki Küba Cami’sine 60 kişilik önemli ziyaret

Hollanda Diyanet Vakfına bağlı İjmuiden Küba camii geçtiğimiz yıllarda yeşil Cami certifikasını almıştı, bu yeşil cami projesinde elektrik üretme Led lambası kullanma....


  • Kayıt: 12.10.2021 20:58:32 Güncelleme: 12.10.2021 21:01:34

Hollanda Diyanet Vakfına bağlı İjmuiden Küba camii geçtiğimiz yıllarda yeşil Cami certifikasını almıştı, bu yeşil cami projesinde elektrik üretme Led lambası kullanma, atıkları ayrı ayrı depolama binayı yerden ısıtma gibi çalışmalar içernektedir.

Cami yönetim kurulu Başkanı Mehmet Bişgin son yıllarda daha devamlı hale getirmek için çok şey yaptıklarını ve. “Mümkün olduğunca çevreye duyarlı olmaya çalıştıklarını Kendilerinin istediğinden değil, aynı zamanda inancımızdan da.”Bu tür şeyleri yapmamız öneriliyor ifadesini kullandı.

30 Eylül ile 11 Ekim arasında Yeşil kiliseler ekümenik iklim yürüyüşü organize ettiler. Ağustos ayında Polonya'da start alan ve Avrupanın tüm ulkelerinden yaklaşık 60 kişilik bir grup olarak geçecek olup, Kasım ayında Glasgow'da yapılacak 26. Dünya İklim Konferansı'na buradan hareket ederek. Yol boyunca iklime dikkat çekecekler.

Bugün bu 60 kişilik grup camimizi Yeşil Camii(Groen Moskee) olduğumuz için bizide ziyaret ettiler ve bizde gezgincilere ikramlarda bulunduk.Velsen Belediye başkanı Frank Dales bizimle beraber bu gruba camimizi ziyaret ettikleri için bir teşekkür konuşması yaptı.

Fotoğraflar: Mehmet Bişgin, Küba Camii

Haber: Sedat TAPAN