Bıçaklı saldırıya uğrayan milletvekili hayatını kaybetti!

İngiltere'de bıçaklı saldırıya uğrayan Muhafazakar Parti milletvekili David Amess yaşamını yitirdi...


  • Kayıt: 15.10.2021 18:12:35 Güncelleme: 15.10.2021 18:15:16

İngiltere'de bıçaklı saldırıya uğrayan Muhafazakar Parti Milletvekili David Amess'in bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği açıklandı.

İngiltere'de bıçaklı saldırıya uğrayan Muhafazakar Parti milletvekili David Amess yaşamını yitirdi.

Essex Polisi yaptığı açıklamada, seçim bölgesinde toplantısı sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan 69 yaşındaki Amess'in hayatını kaybettiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?

1983'ten bu yana milletvekili olan Amess, seçim bölgesi olan Essex'teki toplantısı sırasında bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Southend West bölgesinden milletvekili seçilen Amess, saldırı sırasında Belfairs'te bir kilisede seçmenleriyle görüşüyordu.

Toplantının yapıldığı Belfairs Metodist Kilisesi'ne giren saldırgan, milletvekilini birden fazla kez bıçaklamıştı.

Essex Polisi, saldırı sonrası 25 yaşındaki bir kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Essex bölgesi polisi, Leigh-on-Sea kasabasında bıçaklı saldırı ihbarının öğle saatlerinde geldiğini, olay yerinde bir bıçak bulduklarını ifade etti.

Olay yerindeki bir görgü tanığı LBC radyosuna, polisin binadan bir kişiyi çıkarıp polis aracına bindirdiğini gördüğünü söyledi. Görgü tanığı, "Beş dakika içinde binadaki birinin defalarca bıçaklandığı haberini aldık. Çok acı verici bir olay" dedi.

Başbakanlık binasında bayraklar yarıya indirildi.

İngiltere'de 2016 yılında uğradığı saldırıda öldürülen milletvekili Jo Cox'un eşi Brendan Cox, Amess'in uğradığı saldırı için "alçakça" dedi.

BBC