Lefkoşa Uçak Bileti Fırsatları ve Gezi Rehberi

Yavru Vatan Kıbrıs’ın en büyük şehri olarak bilinen Lefkoşa, adayı ziyaret eden gezginlerin ilk durağıdır...


  • Kayıt: 15.10.2021 22:40:59 Güncelleme: 15.10.2021 22:40:59

Yavru Vatan Kıbrıs’ın en büyük şehri olarak bilinen Lefkoşa, adayı ziyaret eden gezginlerin ilk durağıdır. Gezilecek birçok lokasyona sahip olan Lefkoşa, yerli ve yabancı pek çok turistin ilgi odağı olmayı başarır. Kıbrıs Ercan Havalimanı’na da ev sahipliği yapan şehir, tarihi ve kültürel birçok yapıya sahiptir. Alışveriş tutkunlarını için vazgeçilmez olan mağaza ve çarşılara sahip olan kent, hem alışveriş hem de kültür turizmi için Kıbrıs’ın ideal destinasyonlarından biridir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olan Lefkoşa, yılın her mevsiminde ılıman bir iklime sahiptir. Her gezginin bütçesine uygun konaklama seçeneklerine sahip olan şehir, hareketli gece hayatıyla seyahat tutkunlarına unutulmaz bir gezi deneyimi yaşatır. Peki, Lefkoşa uçak bileti fiyatları nedir? Lefkoşa’ya gitmeden önce bilinmesi gerekenler nelerdir? Lefkoşa’da nerede kalınır? Lefkoşa’nın popüler lezzetleri nelerdir? Lefkoşa’da mutlaka gezilmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, Kıbrıs seyahatinde ilk durağı Lefkoşa olan gezginlerin merak ettiği sorular ve cevapları…

Lefkoşa’ya Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler
Lefkoşa’ya gitmeden önce gezginlerin bilmesi gereken belli başlı detaylar bulur. Lefkoşa’yı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları 90 gün süreyle Kıbrıs’ın başkentine seyahat edebiliyor. Lefkoşa’da ana dil olarak Türkçe konuşulur, bunun yanı sıra İngilizce ve Rumca tabelalar da görmek mümkün. Kıbrıs’ta trafik soldan akar, araçlarda direksiyon ise sağ tarafta yer alır. Araç kiralamak isteyen gezginler için bu detay oldukça önemlidir. Güncel Lefkoşa uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgiye Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Lefkoşa’da Nerede Kalınır?
Kıbrıs’ın en gelişmiş merkez şehirlerinden biri olan Lefkoşa’da her gezginin bütçesine uygun konaklama seçeneği bulması mümkün. Son dönemlerde turizm açısından büyük ilgi gören şehir, zengin konaklama seçeneklerine sahiptir. Gezginler Lefkoşa’da beş yıldızlı otellerde konaklayabilecekleri gibi uygun fiyatlı hostelleri de tercih edebilirler. Lefkoşa’da yer alan otellerin birçoğu merkezi konumda yer alır ve farklı bütçelere de hitap eder. Kültürel bir tur planlayan gezginler için tarihi yapılara yakın oteller bulunurken, iş seyahati yapan gezginler için de konforlu otel seçenekleri bulunur.

Lefkoşa’nın Popüler Lezzetleri Nelerdir?

Kıbrıs mutfağında, Akdeniz ve Türk mutfağından esintiler görmek mümkün. Gurme meraklılarına unutulmaz deneyimler yaşatacak Kıbrıs lezzetlerinin başında hellim peyniri yer alır. Kıbrıs’ta birçok yemeğin, mezenin ve salatanın vazgeçilmez eşlikçisi konumunda yer alan hellim peyniri, gezginlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir lezzet. Lefkoşa’da denenmesi gereken bir diğer önemli lezzet ise şeftali kebabıdır. Koyun etinden yapılan ve ızgarada kızartılarak garnitürle servis edilen şeftali kebabı, yeni lezzetler arayanlar için oldukça ideal. Tereyağı, ceviz ve hellim peyniri üçlüsünün buluştuğu bir tür mantı olan Piruhi de gezginlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaya aday. Bu lezzetlerin yanı sıra; Kıbrıs’ta en çok tüketilen sebze yemeklerinden biri olan Börülce, kuzu eti ile pişirilen ve patatese benzerliğiyle dikkat çeken Kolokas ve hellim peyniriyle hazırlanan Hellim Böreği Kıbrıs gezginlerinin mutlaka denemesi gereken lezzetlerden…

Lefkoşa’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Rotalar
Lefkoşa ziyaretini unutulmaz adreslerle taçlandırmak isteyen gezginlerin, mutlaka gezmesi gereken başlıca rotalar…

- Selimiye Camii: Adanın Gotik mimariye sahip tarihi eserleri arasında yer alan Selimiye Camii, eski dönemlerde adada yaşayan Lüzinyanlar tarafından inşa edilmiştir. Üç kapıya sahip olan yapıya, 1570 yılında iki adet minare eklenerek katedral olma özelliğini yitirerek bugünkü Selimiye Camii adını almıştır.

- Venedik Sütunu: Merkezdeki Atatürk Meydanı’nda yer alan Venedik Sütunu, 1550 yılında Venedikliler tarafından inşa edilmiştir. Üzerinde altı İtalyan ailenin arması bulunan bu sütun, tarih tutkunlarının mutlaka görmesi gereken adresler arasında yer alır.

 - Girne Kapısı: Farklı mimarisiyle dikkat çeken Girne Kapısı, şehri kuşatan üç kapıdan biridir. Venedikli Proveditore Francesco tarafından inşa edilen Girne Kapısı, Lefkoşa’yı ziyaret edenlerin vazgeçilmez rotaları arasında bulunur.