Önümüzdeki yıldan itibaren Ticaret Sicilinde korunan ikamet adresleri

Ocak ayından itibaren girişimcilerin ve yöneticilerin ikamet adresleri artık herkes tarafından görülemeyecek...


  • Kayıt: 20.10.2021 10:19:44 Güncelleme: 20.10.2021 10:19:44

Ocak ayından itibaren girişimcilerin ve yöneticilerin ikamet adresleri artık herkes tarafından görülemeyecek. Ticaret Odası, bundan sonra Ticaret Sicilindeki ikamet adresine ait tüm verileri belirli bir kitleyle paylaşacak. Avukatlar, icra memurları vb. Bu önemli karar da giden kabinenin imzası bulunuyor.

İş adreslerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. İsteyen herkes, iş adreslerine rahatlıkla ulaşabilecektir.

Geçtiğimiz ay "Temsilciler Meclisi'nin çoğunluğu, bu durumda adreslerini de korumak için lehte oy kullandı. Meclis, özellikle serbest meslek sahibi oldukları için adresleri sıklıkla talep edilebilecek listesinde olan gazetecilere, yönelik uygulamanın şiddet ve saldırganlık konusunda endişeli oldukları belirtildi.

'Özel verilerinizin rahatlıkla ulaşılabilirliği tehlike yaratabilir

Ekonomik İşler Bakanlığı, 'mahremiyetin bu durumlarda nasıl korunabileceği" konusunda oldukça hassas davranıldığını ve bu konuya dair bazı çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Kısa süre önce görevden alınan Devlet Bakanı Mona Keijzer (Ekonomi İşleri) daha önce, "ekonomik işlemlerde yasal kesinlik" ve ayrıca Avrupa kuralları nedeniyle iş adresinin açık kalması gerektiğini söyledi.

 PZO, iş adreslerinin korunacağını düşünüyordu.

Konunun önemini düşününce, bu durumda yapmamamız gereken bir an önce işi hızlandırmak olmalıdır.

Temsilciler Meclisinde bununla ilgili hazırlanan bir önerge Aralık 2018'de zaten kabul edildi. Girişimcilerin mahremiyeti konusunda endişeler vardı. Geçtiğimiz ağustos ayında 1800 kişinin özel adreslerinin eski bir avukata sızdırıldığı ortaya çıkmıştı.

Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Kurumu sözcüsü Saskia Bierling, Ticaret Odası numaralarına serbest meslek sahiplerinin BSN numaralarını dahil etmeme isteğini kabul etti. Bierling, "Konut adreslerinin herkese görünür hale getirilmemesinin arzu edilir bir durum olduğunu belirtti.

Lahey / Furkan TURGUT