Tedbirler alınmazsa Amsterdam beş ila on yıl içinde içme suyu sıkıntısı yaşayacak

AMSTERDAM belediyesi muhtemelen beş ila on yıl içinde içme suyu sıkıntısı yaşayacak. İçme suyu sıkıntısı şehrin hızlı büyümesinin bir sonucudur ve muhtemelen içme suyu fiyatlarının önemli ölçüde artmasına neden olacak...


  • Kayıt: 24.10.2021 10:26:41 Güncelleme: 24.10.2021 10:26:41

AMSTERDAM belediyesi muhtemelen beş ila on yıl içinde içme suyu sıkıntısı yaşayacak. İçme suyu sıkıntısı şehrin hızlı büyümesinin bir sonucudur ve muhtemelen içme suyu fiyatlarının önemli ölçüde artmasına neden olacak.

Gazeteye göre, Amsterdam bölgesi için tüm konut planlarının uygulanması halinde, içme suyu yapma kapasitesinin dörtte birinden fazla artması gerekiyor.

Belediye meclisi üyesi Egbert de Vries'e göre, içme suyu kıtlığının sonuçları yakında fark edilir hale gelecek. "Hiçbir şey yapmazsak, basınç düşecek ve örneğin bir dairenin en üst katına musluktan su çıkmayacak ya da yazın suyun karneye bağlanması gerekecek."

İçme suyu oranı

İçme suyu tedarik şirketi Waternet , artan içme suyu talebini karşılamak için 'on milyonlarca avroluk' yatırımlar yapmak zorunda kalacak. Bu yatırımların Amsterdam sakinlerinin ödediği içme suyu tarifesi üzerinde 'artırıcı bir etkisi' olacak.

Amsterdam / Tarık OKAN