CHP HOLLANDA'DAN DAYANIŞMA GECESİ

Hollanda da faaliyet gösteren CHP Hollanda Birliği geçtiğimiz hafta sonu Den Haag’da bulunan lokal binasında Türkiye’den CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı bir dayanışma gecesi düzenledi...


  • Kayıt: 24.10.2021 10:40:52 Güncelleme: 24.10.2021 10:40:52

Misafirleri ile tek tek yakından ilgilenen CHP Hollanda Birliği Başkanı Bülent Çoban yaptığı açılış konuşmasında “bu düzeyde bir kalabalığı görmekten mutluluk duyuyorum, birlikte güzel günlere kavuşacağız.” dedi.

Daha sonra konuşmak isteyen STK ve parti temsilcilerine sözler verildi. Hollanda’nın tanınmış müzisyenlerinden oluşan Özgür Öktem ve grubu aralarda misafirlere müzik ziyafeti verdi.

Açık büfe yemekli düzenlenen geceye katılanlar aldıkları bilek ile birliğe katkılarını da sunmuş oldu.

Gecenin özel misafiri olan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Ankara eski Milletvekili Aylin Nazlıaka yaptığı konuşmada “2 gün içinde Hollanda da gördüm ki buradaki çalışmalarımız oturmuş. Birlik yönetici Bülent Çoban ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Nazlıaka konuşmasına şöyle devam etti; “Halkın hakkı ve hukukunu korumak adına biz Hükümete sorularımızı sormaya devam edeceğiz. Biz hala 128 Milyar doların nerede olduğunu sormaya devam ediyoruz. Sadece bu 128 milyar dolar ile ne yapılabilirdi biliyor musunuz? Tüm çocukların yurt ve benzeri sorunları giderilebilirdi, Türkiye’de şuan ortalama 10 milyon işsiz insanımız var, bu para ile bu 10 milyon işsize 3 yıl boyunca 2 biner lira maaş verilebilirdi. Tarım kredi kooperatiflerinden kredi alan çiftçilerimizin tüm kredi faizleri sıfırlanabilirdi. Mikro işletmelerin aldıkları krediler sıfırlanırdı. Bu örnekler arttırılabilir. Sorduğumuz ve sormaya devam edeceğimiz ikinci sorumuz da şu; Her ay 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim? Bu soruyu içişleri bakanı gündeme getirdi ama kimse o herkimse şahsi tanımadıklarını açıkladılar. Bir başka soru, insan kaçakçılığı yapan Gri pasaportlu devlet insanları. Bir diğer soru, bunca yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Neden hâlâ bir yangın söndürme uçağı almadınız.”

Kadın hakları ve kadın cinayetlerine de değinen Nazlıaka “AKP ve küçük ortağının yönettiği devlette kadınlar değil yeni haklara sahip çıkabilmek, ellerindeki mevcut haklarını bile kullanamaz hale geldiler” dedi.

Program sonunda birliğe yeni katılanlara rozetleri takıldı.

Lahey / Deniz Erkoçu