Hollanda'da Korona döneminde aile içi şiddet dolayısıyla yardım çağırma sayısı azaldı

Mart 2020'deki ilk kapanmanın başlangıcında, mağdurlar ve failler daha fazla eve bağımlı hale geldikçe aile içi şiddetin artması bekleniyordu...


  • Kayıt: 15.11.2021 12:05:45 Güncelleme: 15.11.2021 12:05:45

Mart 2020'deki ilk kapanmanın başlangıcında, mağdurlar ve failler daha fazla eve bağımlı hale geldikçe aile içi şiddetin artması bekleniyordu. Bununla birlikte, NRC tarafından yapılan araştırmada, ev içi şiddet mağdurlarının sığınma evlerine kabullerinin sayıca, karantinalar sırasında azaldığını gösteriyor. Bu, şiddetin de azaldığı anlamına gelmiyor, ancak kurbanların yardım çağırma konusunda kendilerini daha az güvende hissettikleri anlamına geliyor.

NRC'nin bölgesel örgütler ve yardım hatları araştırmasına göre, aile içi şiddet mağdurları Hollanda'da uygulanan iki karantina sırasında, daha az sıklıkta ihbarda bulunmak için çağrıda bulundular.

Yönetici Jolanda Vader, gazeteye verdiği demeçte, Kuzey Hollanda ve Flevoland'daki kurbanlarla ilgilenen bir yardım kuruluşu olan Stay Group'un acil servisinin karantinalar sırasında sessiz kaldığını söyledi. Kilitlenmeler sırasında Stay Group'taki akut kabullerinin sayısı neredeyse yüzde 50'ye varan bir düşüş olduğu kaydedildi.

Hollanda'nın doğusunda dört sığınma evine sahip olan, Moviera yardım kuruluşu da aynı şekilde azalmaların olduğuna dikkat çekti.

Aile içi şiddette yardım örgütleri için bir ticaret birliği olan Valente'nin müdürü Esmé Wiegman'a göre, akut kabullerin sayısı her yerde düştü. Aile içi şiddet mağdurlarına yönelik ulusal ve bölgesel yardım hattı ağı olan Güvenli Ev, karantina sırasında arayanlardan daha fazla soru aldı, ancak yardım kuruluşlarına veya polise gönderilen resmi raporların sayısı azaldı.

Ayrıca kuruluşlara göre, çocuk istismarı raporlarının sayısı keskin bir şekilde arttı. Geçen yaz tedbirlerin gevşetilmesinin ardından aile içi şiddet raporlarının sayısı da arttı.

Amsterdam / Tarık OKAN