Lahey Büyükelçiliği, Kovid-19 önlemleri hakkında önemli bir duyuru yayımladı

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği internet sitesinden covid-19 önlemi hakkında önemli bir duyuru yayımladı...


  • Kayıt: 16.11.2021 18:47:39 Güncelleme: 16.11.2021 20:31:35

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği internet sitesinden covid-19 önlemi hakkında önemli bir duyuru yayımladı.

Duyuruda şunlara dikkat çekildi:

“Hollanda’dan ülkemize seyahatlerde tüm sınır kapılarımızdan (kara, hava, deniz, demiryolu) girişlerde; vatandaşlarımızdan; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğini belgeleyenler ile girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporunu ya da girişten azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunu ibraz edenlerin ülkemize girişlerine izin verilecektir.

Belirtilen belge ya da test sonuçlarını ibraz edemeyen vatandaşlarımıza sınır kapılarında PCR testi uyguladıktan sonra ikametlerine gitmelerine izin verilecek ve test sonucu pozitif çıkanların ikametlerinde izolasyona alınmaları sağlanacaktır.

Bu şekilde ülkeye girişlerine izin verilen vatandaşlarımız, uygulama esasları Sağlık Bakanlığınca belirlenecek şekilde varış noktalarında karantinaya alınacak ve negatif sonuçlu PCR test raporu ibraz edene kadar izolasyon sürdürülecektir.

Diğer ülke vatandaşlarından; Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemizce acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az iki doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28. gününden başlamak üzere hastalığı son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğine dair ilgili ülke resmî otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır.

Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı istenilecektir.

Ayrıca; 12 yaş altındaki çocuklar ülkemize girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacaktır.

Ülkemize girişlerde talep edilecek aşı sertifikası, PCR/Antijen test sonucu gibi belgelerin havayolu ve deniz yolu ile gelen yolcular ile kara/demir yolundan toplu taşıma araçlarıyla gelen yolcular için yolculuk öncesinde çıkış ülkesinde, taşıyıcı şirket tarafından kontrol edilecek, belgesi olmayanların sefere kabul edilmemesi sağlanacaktır.

Tüm sınır kapılarımızdan ülkemize yapılacak girişlerde Sağlık Bakanlığımız tarafından varış noktalarında örnekleme (sampling) temelinde COVID-19 PCR testi yapılabilecektir.

Uçak-gemi mürettebatı, gemi adamları ve TIR şoförleri COVID-19 PCR testi ve karantina uygulamasından muaftır.

Saygıyla duyurulur…”