Türk vatandaşının Parasına yine el konuldu bu defa € 230.000 euro

Ders almadığımız konulardan bir tanesidir ise Gümrüklerde geçişlerde X-RAY tarayıcısı olduğunu defalarca duyuruldu defalarca haberlere konu oldu ama yinede aynı hataya düşüyoruz...


  • Kayıt: 18.11.2021 20:15:39 Güncelleme: 18.11.2021 20:24:12

Ders almadığımız konulardan bir tanesidir ise Gümrüklerde geçişlerde X-RAY tarayıcısı olduğunu defalarca duyuruldu defalarca haberlere konu oldu ama yinede aynı hataya düşüyoruz

Geçtiğimiz hafta içerisinde

Bavulun çift dip kısmında 230.000 Euro yakalattılar

12 Kasım 2021'de Gradina gümrük kapısında gümrük memurları ve Sırbistan polisin işbirliği sonucu, bir bavulun çift dipli içinde 230.000 Euro'luk bir kaçakçılık girişimini engelledi.
Olay, Gradina geçidi çıkışında, Macaristan'dan Türkiye'ye gitmekte olan bir Türk nakliye kamyonunu şüphe üzerine geniş bir şekilde arama sonucu ortaya çıktı.
Kamyonun kabininde yapılan incelemede gümrük memurları, tırı kullanan Türk vatandaşının kişisel eşyalarının bulunduğunu söylediği sürücü yatağında bir bavul fark etti.
Ancak kontrol başlar başlamaz gümrük görevlileri bavulun ortasında sağlam bir bariyer hissetti ve kısa süre sonra bu sürücünün kaçırmaya çalıştığı parayı kartonla kapatmaya çalıştığı belirlendi.
Sürücünün kendisine ait olduğunu belirttiği, çoğunlukla 200 Euro değerinde, kağıda sarılı beş pakette paketlenmiş 230.000 Euro kadar bir miktar para bulundu.
Sürücü, daha fazla yargı yetkisi için polise teslim edildi ve Organize Suçlar Savcılığı, kontrolün sonucu hakkında derhal bilgilendirilirken, bu suç eyleminin daha fazla araştırılması için para alıkonuldu.

Kaynak: Sırbistan Gümrük - Sila-izin-yolu