Tilburg HDV Süleymaniye Camii yönetiminden örnek davranış

1960’lı yıllarda Hollanda’ya gelen ilk kuşak gurbetçiler, kendi kültürlerini ve dinî vecibelerini yerine getirebilmek için...


  • Kayıt: 20.11.2021 21:20:50 Güncelleme: 20.11.2021 21:22:25

1960’lı yıllarda Hollanda’ya gelen ilk kuşak gurbetçiler, kendi kültürlerini ve dinî vecibelerini yerine getirebilmek için kısıtlı şartlarda büyük çaba göstererek genç yaşlarda gurbete gelen çocuklarımıza dinimizi ve ana dilimizin öğretebilmek için büyük çaba göstermişlerdir.

Birinci kuşak gurbetçiler, yaptıkları değerli hizmetlerinden dolayı Tilburg HDV Süleymaniye Camii yönetim kurulu tarafından birer şükran plaketi ile ödüllendirildiler.

Bu birinci kuşak gurbetçilerimiz, gönüllü hocalık yaptılar, çocuk okuttular, cami içinde market işlettiler, cami yapımında ve yaşatılmasında büyük çaba sarf ettiler; kısacası çok büyük ve üstün emek verdiler.

Hollanda da zor şartlarda çalışarak ekmeğinin peşinde olan gurbetçiler boş vakitlerini değerlendirmek ve dinî ve kültürel faaliyetlerin içerisinde olabilmek adına bir camiye ihtiyaç duyuyorlardı. Hollanda’ca dilini tam olarak konuşamıyorlardı ama yine de gelecek nesile bir miras bırakabilmek için bir cami binası arayışı içerisine girmişlerdi. Cami olarak ibadete açılan yüzlerce bina aldılar. Maksatları birlik ve beraberliği sağlamak, hem kendilerinin hem de evlat ve torunlarının Müslümanca yaşayıp, Müslümanca kalabilmeleriydi.

Harcadıkları çaba, emek boşa çıkmadı ve her kentte ibadetlerini yapabilecekleri bir cami oluşturdular. Yıllar sonra imkânların çoğalmasını fırsat bilen yeni yöneticiler Tilburg’ta güzel bir külliye inşa ettiler.

Bu arada birinci kuşak büyüklerimizin gösterdikleri çabalar boşa gitmedi ve bu gün kendilerine bir vefa örneği ve duygusunun yansıması olarak Süleymaniye Camii Başkanı Ahmet Arslan, yönetim kurulu  adına birer teşekkür plaketi takdim etti.

Böyle güzel bir plaketle hatırlanmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden cami cemaatinden İsmet Gül, Mustafa Akçakaya, Sebahattin Taşçı, yaptıklarını Allah rızası için yaptıklarını ifade ettiler.