Hollanda IC doktorları derneği başkanı Gommers tüm kapanma çağrısı yapıyor

Hollanda IC doktorları derneği başkanı Diederik Gommers, önümüzdeki on gün içinde siyah kod olmasını bekliyor...


  • Kayıt: 24.11.2021 13:31:24 Güncelleme: 24.11.2021 13:31:24

Hollanda IC doktorları derneği başkanı Diederik Gommers, önümüzdeki on gün içinde siyah kod olmasını bekliyor. Bu, hastanelerin kime hala yardım edebileceklerini ve kimlerin yapamayacağını seçmeleri gerektiği anlamına geliyor. Böyle bir felaket senaryosunu önlemek için, geçici kabineyi sıkı bir kapanmayı uygulamaya çağırıyor. 

Şu anda yoğun bakım ünitesinde 488 korona hastası var. Personel sıkıntısı göz önüne alındığında, Gommers'ın kendi hesaplamasına göre, IC'deki 651. korona hastası siyah kodlu.

Hollanda'daki IC'lerin şu anda 1.066 yatağı var. Bu sadece korona hastaları için geçerli değil. Gommers'a göre, kabinin istediği gibi daha fazla IC yatağına ölçeklendirmek "çok, çok zor".

Gommers'a göre, personel sıkıntısı var. Şu anda doktorlar ve hemşireler arasında yüksek düzeyde devamsızlık var.

Küçük çocuklar arasında çok sayıda enfeksiyon var. Sonuç olarak hastanede çalışan anne ve babaları karantinaya almak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Gommers; Hastaneler o kadar dolu ki, tüm bakım tamamen azaltıldı ve hala çok az yatak var. Sağlık personeli daha sonra, yaş veya hayatta kalma şansı gibi tıbbi olmayan gerekçelere dayanarak kime yatak verilip verilmeyeceğini seçme zorunda kalacaklar dedi.

Lahey / Furkan TURGUT