AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Almanya'da mezarlıklara yönelik saldırıyı kınadı

Yılbaşı gecesi 01,30 sularında İserlohn Müslüman mezarlığında 30 dan fazla mezarlığın tahrip edilmesinin yankıları devam ediyor. Bu gün (2 Ocak 2022) İserlohn mezarlığında yapılan basın toplantısı ile saldırı bir kez daha kınandı...


  • Kayıt: 03.01.2022 11:22:33 Güncelleme: 03.01.2022 11:23:26

Yılbaşı gecesi 01,30 sularında İserlohn Müslüman mezarlığında 30 dan fazla mezarlığın tahrip edilmesinin yankıları devam ediyor. Bu gün (2 Ocak 2022) İserlohn mezarlığında yapılan basın toplantısı ile saldırı bir kez daha kınandı.

İSERLOHN MÜSLÜMAN MEZARLIĞI TARİHİ GÜN YAŞADI

Bugün TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Essen Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Emre Öngel, Din Hizmetleri Ataşesi Hakkı Gür, Iserlohn Belediye Başkan Yardımcısı Thorsten Schick, yerel siyasi parti temsilcileri, Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, DİTİB ve diğer sivil toplum teşkilatların başkan ve yöneticileri ile yüzlerce Müslüman tahrip edilen mezarlığı ziyaret ederek bir anma programı düzenlendi.

Tahrip edilen mezarlıkta bir açıklama yapan TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, mezarlıklara yönelik saldırıyı “kınıyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve Cumhurbaşkanımızı temsilen konsolosluğumuzun burada bulunmuş olması, şahsımın yine AK Parti Dış İlişkiler Başkanı ve başkan yardımcısı olarak burada bulunmuş olması bu saldırılara karşı insanlık olarak duruşumuzu göstermemiz anlamında son derece kıymetliydi.” diye belirtti.

DİTİB Merkez Camii din görevlisi Harun Ulu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından “Isherlohn şehrinde dili, inancı ve kültürü ne olursa olsun, bu güzel şehirde her daim birlik, beraberlik içerisinde, mutlu ve huzurlu yaşamayı nasip eyle. Aramızda huzursuzluk çıkarmak isteyenlere de fırsat verme Yarabbi” diyerek duada bulundu.