Okullar Hollanda’da belirtilen tarihte açılıyor

Hollanda'nın Bilim Kurulu olarak bilinen OMT'nin tavsiyesine uyan Eğitim Bakanlığı, ülkede ilk ve orta dereceli okullarde yüz yüze eğitimin planlandığı gibi 10 Ocak'ta başlayacağını duyurdu...


  • Kayıt: 04.01.2022 12:07:44 Güncelleme: 04.01.2022 12:07:44

Hollanda'nın Bilim Kurulu olarak bilinen OMT'nin tavsiyesine uyan Eğitim Bakanlığı, ülkede ilk ve orta dereceli okullarde yüz yüze eğitimin planlandığı gibi 10 Ocak'ta başlayacağını duyurdu.

Geçici hükümetin Eğitim Bakanı Arie Slob ile Sağlık Bakanı Hugo de Jonge tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, ilk okullarda 6.gruptan itibaren tüm öğrenciler ve öğretmenlerin haftada iki kez kendi kendine korona testi yapması gerektiği ve okul koridorlarında maske kullanılması gibi yılbaşı öncesi geçerli olan korona tedbirlerinin, 10 Ocak'tan itibarende geçerli olacağı belirtildi.

Ülke genelinde günlük vaka sayısının yüksek olması nedeniyle meslek okulları, yüksek eğitim, HBO ve üniversitelerin şimdilik kapalı kalacağını açıklamada belirten Eğitim Bakanı Slob, bu okulların ne zaman açılacağı konusunda kararın 14 Ocak'ta verileceği duyurdu.