SİYASETTE GELECEK VADEDEN MEHMET SAFRANTI

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte çok sayıda Türk aday yarışacak. Değişik partilerden katılan adayları siz saygı değer okuyucularımıza sırasıyla tanıtacağız...


  • Kayıt: 24.01.2022 00:21:08 Güncelleme: 24.01.2022 20:40:17

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte çok sayıda Türk aday yarışacak. Değişik partilerden katılan adayları siz saygı değer okuyucularımıza sırasıyla tanıtacağız. Konuğumuz Denk Partisi’nden Dordrecht kentinde aday olan Mehmet Safrantı.

Mehmet bey sizi tanıyalım: Ben Mehmet Safranti (48), Kayseri doğumlu, evli 3 çocuk babasıyım. 1977’in Ağustos ayın da Hollanda'nın Dordrecht kentine Gurbetçi aile olarak geldim.

Tilburg Yüksek Kamu Birimleri okulunu bitirdikten sonra çeşitli belediyelerin Sociale Dienst bölümünde 20 yılı aşkın görev yaptım. Şu an Nissewaard belediyesinde görevime devam ediyorum.

Dordrecht’te gençlere yönelik kurulan "Tuana Vakfı" 2004- 2013 tarihine kadar başkanlık görevini üstlendim. Bunun yanı sıra kuruluşundan 2010'a kadar, 14 derneğin çatı kuruluşu olan Dordrechtli Türkler Platformunda Başkanlık yaptım.

Daha Sonra Hollanda Kayserililer Vakfının Kurulusunda yer aldım ve Genel sekreterlik görevini 2020'ye kadar sürdürdüm.

Hollanda'nın ilk Sivil Toplum Kuruluşu olan Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Sekreterliğine 2018 tarihinde getirildim ve devam etmekteyim.

Hollanda Türk toplumunun karşı karşıya kaldığı ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık ve de “Müslüman Nefreti” konularında tüm toplumumuzu ilgilendiren konularda birlikte ve koordineli hareket etme, stratejiler geliştirme ve etkinlikler yapma amaçlı kurulan Hollandalı Türkler Platformunda Koordinasyon Gurubunda görev almaktayım.

Bütün bunların yanı sıra Hollanda Futbol Federasyonun (KNVB) resmi Hakemiyim. Zuid 1 bölgesinde hakemlik kariyerime devam ediyorum.

Şöyle geriye dönüp baktığımda Hollanda’da yaşayan Türk toplumunun hem kişisel hem de toplumsal olarak çeşitli sorunlarına tanık oldum. Kendini topluma mal etmiş biri olarak, yıllarca dernek ve vakıf çalışmalarından sonra tekrar yerel politikada yer almak istedim. Bu basamak ile sadece Türk toplumuna değil bütün Dordrecht toplumuna yardımcı olma şansına sahip olmak istiyorum.

Neden DENK?

Tekrar Siyasete girmeye karar verdikten sonra bana ve düşüncelerime en yakın partiyi aramaya başladım ve DENK partisinde karar kıldım.

DENK partisi vatandaşın en yakınında olan istikrarlı bir parti. Bunu geçmiş dönemlerde fazlasıyla ispat etmiş ve büyümekte olan bir parti.

Genel bir parti olan DENK, yerel belediyelerde ’de yer alıyor ve toplumun sorunlarına tercüman oluyor. Hollanda genelinde ayrımcılığa, ırkçılığa ve eşitsizliğe karşı duran köklü ve vizyon sahibi bir parti. Toplumun her kesiminin sesi olan DENK yoksulluk konusunu gündeminden düşürmüyor. Ne yazık ki Hollanda gibi bir ülkede ayırımcılık, ırkçılık, eşitsizlik ve yoksulluk yaşanıyor ve biz bunun üzerine konuşuyoruz.

Hollanda'ya ilk geldiğinde Mehmet Safrantı

Seçilirseniz nasıl bir politika izleyeceksiniz?

Dordrecht Belediye Meclisine seçildiğim takdirde ele alacağım konuların başını yoksulluk, işsizlik, yaşlılarımız, sosyal ek yardımlar, staj yeri sorunları, yaşlılarımız ve çocukların ücretsiz otobüsle seyahat etmeleri gibi güncel konular çekiyor.

Bu konular benimde yakından bildiğim, üzerinde çalıştığım konular. Dordrecht toplumunun DNA'sını bildiğim için bu konuların takipçisi olacağım.