Hollanda futbolunda illegal kumar skandalı: Kuyt ve Sneijder de işin içinde

Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder'in başı yasadışı kumar skandalı ile dertte. Hollanda ligi ekiplerinden Sparta Rotterdam'ın oyuncuları Tom Beugelsdijk ve Aaron Meijers'in yasa dışı bir kumar sitesine ortak oldukları belirlendi...


  • Kayıt: 02.04.2022 22:09:52 Güncelleme: 02.04.2022 22:09:52

Hollanda futbolunda illegal kumar skandalı: Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder de işin içinde

Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder'in başı yasadışı kumar skandalı ile dertte. Hollanda ligi ekiplerinden Sparta Rotterdam'ın oyuncuları Tom Beugelsdijk ve Aaron Meijers'in yasa dışı bir kumar sitesine ortak oldukları belirlendi. Bu site, Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder'in de kumar oynadıkları platform olarak bilinmekte.

Dirk Kuyt ve Wesley Sneijder'in de dahil olduğu illegal kumar skandalı Hollanda'yı karıştırdı. Portakalların futbolu büyük bir krizin eşiğinde. Eredivisie'den bazı futbolcular, spor bahisleri de dahil olmak üzere yasa dışı kumar oynatan bir şirkete ortak olmakla suçlanıyorlar.

DIRK KUYT VE WESLEY SNEIJDER'İN DE KULLANDIĞI SİTENİN İLLEGAL BAĞLANTILARI

Fanatik'in aktardığı Algemeen Dagblad'ın haberine göre, Sparta Rotterdam oyuncuları Tom Beugelsdijk ve Aaron Meijers, bu şirkete ortaklarken birçok oyuncudan da destek aldılar.

İddiaların merkezinde kumar şirketinin uyuşturucu kaçakçılığı iddiaları ile ün kazanmış Piet S.'nin suç örgütüyle bağlantılı olduğu belirtiliyor. Adli makamlara göre Piet S.'nin oğlu Freddy S., 2017 yılında bu şirketi kurdu.

Piet S., Hollanda'daki Klaas 'de Dominee' Bruinsma'dan, Pablo Escobar'ın çetesiyle rekabet eden Kolombiya'daki kötü şöhretli Cali karteline kadar birçok uyuşturucu baronu ve suç örgütüyle ilişkilendirildi.

DIRK KUYT VE WESLEY SNEIJDER İFADE VERDİLER

Eski Fenerbahçeli Dirt Kuyt ve eski Galatasaraylı Wesley Sneijder, suçlamaların odağındaki şirkette yaptıkları işlemler nedeniyle ifade vermişlerdi. Algemeen Dagblad'ın daha önce ortaya çıkardığı haberde iki ismin de site üzerinden kumar oynadıkları belirtilmişti.

Polis kayıtlarında iki ismin de site üzerinden düzenli kumar oynadıkları belirtilirken Kuyt'ın biraz daha yüksek hacimlerde işlemler yaptığı iddia edilmişti.

Polis konuşmalarındaki kayıtlarda Kuyt'ın günlük işlem limitinin 5 katına çıkarıldığı ve Sneijder'in de bazı borçlarını ödemediği iddiaları ortaya çıkmıştı.

Kuyt, aktif futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra site üzerinden oyun oynadığını belirtirken ödemeleri nakit gerçekleştirmesine ilişkin soruya da kimliğinin gizli kalması adına bunun daha sağlıklı olacağını düşündüğü cevabını vermişti. Para için değil zevk için oynadığını ve çoğu zaman kaybettiğini belirten Kuyt, nadir şekilde para çektiğini ifade etmişti.

Wesley Sneijder, sitede oynadığını reddetse de alacak konusunda bazı isimlerin kendisiyle iletişime geçtiğini doğrulamıştı.

FIFA'nın oyuncuların karıştığı bu duruma yönelik ağır cezalar alabilecekleri belirtiliyor. Beugelsdijk (31) ve Meijers (34) fiilen hissedarlarsa yıllarca futboldan men edilme riskiyle karşı karşıyalar. Burada Hollanda Futbol Federasyonu, FIFA kurallarının ihlal edilip edilmediğini araştırmakta.

Daha önce federasyon tarafından yapılan açıklamada, "Yasadışı kumar siteleri her halükarda yasak. Oyuncular hissedarsa yasadışı bir örgütün parçasıdırlar. Bunun futbolla herhangi bir bağlantısı varsa bu da futbola olan zararıyla suçtur" ifadeleri kullanılmıştı.

Fanatik