Hollanda’da ki STK’lar dan Bayram Mesajı


  • Kayıt: 03.05.2022 10:04:29 Güncelleme: 03.05.2022 10:04:29

Hollanda’da ki STK’lar dan Bayram Mesajı

Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, Allah Teala’nın rahmetinin sizi, ailenizi, Ümmet-i Muhammed’i ve tüm insanlığı kuşatmasını niyaz ederim.

Mustafa Aktalan

Milli Görüş Zuid - Hollanda Başkanı

11 ayın sultanı Ramazan’da tuttuğumuz oruçlarla, açın halinden anladığımız, yokun halini bildiğimiz, verdiğimiz fitrelerle yoksulun hakkını teslim ettiğimiz, ağzımıza sadece girene değil çıkana dikkat ettiğimiz, sonunda kavuştuğumuz ve nihayetinde Allah'ın rızasını kazanmayı umduğumuz, bayramla küslerin barıştığı, herkesin sevgiyle birbirine sımsıkı sarıldığı, anavatanımızdan uzak da olsak kalplerimizin hep birikte attığı, tüm İslam Alemi’nde hayırlara vesile olacak bir Ramazan Bayramı dilerim.

Hasan Tekten

UID Hollanda Bölge Başkanı

Biz Müslümanlar için yoğun bir ibadet dönemi olan ve bir ay boyunca sırf Allah rızası için oruç tuttuğumuz, teravih kıldığımız, bol bol Kur’an-ı Kerim okuduğumuz bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, Ramazan Bayramı’na erişmiş bulunuyoruz.

Ama ne yazık ki bu Ramazana bayramında tam sevinçle ve huzurla girememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Zira bu Ramazan bayramına kavuşurkende insanlığın gündemini savaş, baskı ve sıkıntılar meşgul etmektedir.

Maalesef, yine Ramazan ayında ilk kıblemiz olan Mescidi Aksa’da zorbalık, kan ve gözyaşları görülmektedir. Kendilerinin ve ailelerinin canlarını kurtarabilmek için yollara düşmüş pek çok milletten insanın dramı her gün bir insanlık ayıbı olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ne yazık ki bu tabloya son olarak, Avrupa’da yanı başımızdaki Ukrayna da dâhil oldu. Yaşanan savaş nedeniyle Ukraynalı binlerce kadın ve çocuk belirsizlikler içinde göç yollarına düştü.

Bizler sağlık, afiyet ve güvenlik içinde huzur dolu bir bayram yaşarken; Arakan’da, Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de, Doğu Turkistan’da, Filistin'de ve belki de adını dahi hiç duymadığımız sayısız nice ülkelerde, bayramı Mahsun ve buruk geçiren milyonlarca kardeşimiz için de duada bulunalım. Bu kardeşlerimize ulaştırdığımız maddî yardımların yanı sıra onlara sunabileceğimiz en büyük zenginliğimiz dualarımız olacaktır, onlardan dualarımızı esirgemeyelim. Allah (cc) hepsinin yardımcısı olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar bütün kardeşlerimin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyor ve dünya Müslümanlarının bayramı gerçek bayram olarak kutlayacağı günleri nasip etmesini Yüce Allah (cc)’tan niyaz ediyoruz.”

Mustafa HAMURCU

Bölge Başkanı

Milli Görüş Kuzey Hollanda

Mübarek Ramazan ayının manevi değer ve hazzını yaşayarak bir Ramazan Bayramına daha kavuşmuş bulunmaktayız. Bu Bayram Yüce Yaradan’a manen ve ruhen yaklaşmak için bir fırsattır. Bu Bayram aynı zamanda bütün sıkıntılardan uzaklaşabilmek, geleceğe umut ile bakabilmek, yardımlaşmak ve kucaklaşmak için de bir fırsattır. Bu fırsatları değerlendirebilmek ise kendi elimizdedir.

Umut ediyorum ki, bu Bayram başta Hollanda’daki Türk toplumu olmak üzere, birlik ve beraberliğimize katkılar sağlamaya devam eder.

Bayramımız mübarek olsun.

Murat Gedik

Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı 

Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlar dilerim.

Saygılarımla,

Petrol Yük. Müh. Hikmet Gürcüoğlu

HOTIAD Yönetim Kurulu Başkanı

Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik eder, daha nice bayramlara hep birlikte erişmeyi cenabı haktan niyaz ederim.

Ali KÖKLÜ

Müsiad Nederland Başkanı

Mübarek Ramazan bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyor; küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği güzel bir bayram geçirmenizi diliyoruz.

Ömer Altay

TİKDF Başkanı