Hollanda’da 47 yaşındaki Arzu’nun hastalığı ağırlaştı Tedavi için Türkiye'ye götürülmesini istiyor

Hollanda’da 47 yaşındaki Arzu'nun, Beyninde meydana gelen tümörden sonra hastalığı ağırlaştı Tedavi için Türkiye'ye götürülmesini istiyor...


  • Kayıt: 04.05.2022 17:44:26 Güncelleme: 04.05.2022 17:48:36

Hollanda’da 47 yaşındaki Arzu’nun hastalığı ağırlaştı Tedavi için Türkiye'ye götürülmesini istiyor

Hollanda’da 47 yaşındaki Arzu'nun, Beyninde meydana gelen tümörden sonra hastalığı ağırlaştı Tedavi için Türkiye'ye götürülmesini istiyor

Hollanda Venlo yakınlarındaki Venray doğumlu olan Arzu Beynin de çıkan Tümör sebebiyle VieCuri Medisch Centrum'da birtakım tedaviler gördü ve tedavilerde bir sonuç alamayınca Arzu’nun ailesi başka arayışlara girdi.

Arzu'nun Ağabeyi Haluk Kurtoğlu hastamızın düzelebilmesi için Türk hekimlerine de emanet etmek istediklerini ve bu işlemleri yapabilmek içinde istenilen prosedürleri uyguladıklarını ve Kız kardeşinin bir an önce Türkiye'den gelebilecek ambulans uçakla nakilini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Kız kardeşimin adı Arzu Kurtoğlu, 2 Ekim 1975 doğumlu.

1995'te agresif bir tümör beyinde oluşmuştu, ameliyat ile aldılar ve 30 gün ışın tedavisi gördü.

Sağlığı yavaş yavaş gerilemişse de 20 seneden fazla temiz çıkmış olsa da Ekim 2016'da iki tane yeni tümör oluştu.

Kasım 2016'da bunun için 3 gün ışın tedavisi gördü ve bir tümörün büyümesi engellendi yalnız belli bir zaman sonra bacağı uyuşmaya başladı, kulakları sağır olmaya başladı, ağır ve uzun epilepsi nöbetleri geçirmeye başladı ve 1 Mayıs 2018'de beyinde kan pıhtısı oluşunca hastanede kan sulandırıcı ile tedavi edilme sonucunda ağır bir beyin kanaması geçirdi ve 5 ay hastanede yattı. Çok büyük hayat mücadelesi verdi ve kıl payı kurtuldu. Taburcu oldu ama artık yürüyemiyordu ve kulakları az işitiyordu.

Bundan sonra sağlığı hızlı bir şekilde gerilemeye başladı.

2 ay önce zatürre ile hastaneye kaldırıldı ve tedavi edildi.

Artık doktorlar umudu kesti ve hastaneye almıyorlar. Ölümünü bekliyorlar, hatta hortum ile verilen sıvı gıdayı ve oksijeni durdurmayı teklif ettiler.

Şu an biz evde tedavi ediyoruz, kız kardeşim sağır, yürüyemiyor, iyi nefes alamıyor. Öksüremiyor ve devamlı balgam üretiyor. Bu da akciğerlerine inip iltihap yapıyor.

Ateşi ve kalp atışı, tansiyonu çıkıyor.

Deventer başkonsolosluğunda bir ay önce ambülans uçağı için talepte bulundum ve dilekçemi verdim. Allah razı olsun çok iyi ilgileniyor Hasan Şenok yalnız zaman açışı daraldı ve aciliyeti çok ciddi olan bir durum.

Camide, Facebook, Twitter her yerde paylaştım hatta Hollanda'da bir haber portalın da haber yapılarak duyuru yaptık ama henüz Türkiye'den sizi almaya geliyoruz diye bir duyuru henüz gelmedi.

Her telefon çaldığında inanın korku dolu anlar yaşıyorum.

Gereken evrakların hepsi tam olarak mevcuttur şimdi beklemekteyiz diyen Aile

Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Sağlık başkanımızdan ricamız bizi de görsünler ve Arzu'nun imdadına yetişsinler dedi.

Hollanda'daki prosedürü takip eden UİD Eindhoven sorumlusu Zafer Gültekin Türkiye'deki Muhataplarını sürekli arayıp Hastamızın aciliyeti hakkında bilgiler aktarıyor.