€73.000 nakit parayı mini Buz dolabına saklayıp sınırı geçerim sandı, ama buda olmadı

Sırbistan Presevo geçişinde, gümrük memurları, bir yolcunun el tipi buzdolabını doldurduğu 73 bin Euroya el koydu...


  • Kayıt: 07.05.2022 12:46:42 Güncelleme: 07.05.2022 12:52:53

€73.000 nakit parayı mini Buz dolabına saklayıp sınırı geçerim sandı, ama buda olmadı

Sırbistan gümrüğü, sezonun ilk yüklü para yakalama olayını duyurdu

Sırbistan Presevo geçişinde, gümrük memurları, bir yolcunun el tipi buzdolabını doldurduğu 73 bin Euroya el koydu.

Avusturya plakalı bir “BMW”nin, Yunanistan’a tek başına seyahat eden bir yabancının ülke çıkışında ayrıntılı bir inceleme için ayrılmasıyla ortaya çıktı. Gümrük memurlarının sorularına cevap veren sürücü, yalnızca kişisel bagajı ve izin verilen miktarda nakit taşıdığını söyledi.

Ayrıntılı kontrol sırasında, kişisel eşyalarının yanı sıra, arabanın bagajında, yiyecek yerine ağzına kadar para ile doldurulacak bir el tipi buzdolabı bulundu.

Rapor edilmeyen Euroların bir kısmı, yine arabanın bagajında bulunan laptop çantasının bölmesinde bulundu. Sürücü 73 bin Euroyu bu şekilde sınırdan yasadışı yollardan geçirmeye çalışmış, paranın 10 bin Eurosu derhal kendisine iade edilirken, kalan 60 bin Euroya Gümrük yetkilileri el koydu.

Gurbetçilerin paraları saklama yöntemleri şaşırtıyor: Hepsine el konuluyor

Avrupa’da yaşayan ve Türkiye’ye karayoluyla seyahat eden vatandaşlarımızın gizlice para taşıma hevesleri başlarına bela olmaya devam ediyor. Son günlerde özellikle Sırbistan’dan çok sık haberler geliyor. Yolcu başına izin verilen 10 bin Euro sınırını aştıkları ve bunun üzerindeki miktarları gümrüğe bildirmedikleri için paralarını kaptıran vatandaşlarımız, hem mahkemeye çıkarılıyor, hem de para cezası ödemek zorunda kalıyorlar.

Sırbistan’a Servet Bırakıyoruz

Kimi zaman emekliler ve çocukların ihtiyaçları için harcanıyor kimi zaman da kamu personelinin giderleri karşılanıyor. Paranın büyük bölümü Türklere ait. Ana vatanlarına giderken gümrüklerde beyan etmiyorlar. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin sınırlarında kontroller titizlikle yapılmadığı için oradan parayı rahatlıkla geçiriyorlar. Bizim gümrüklerde ise yapılan sıkı kontroller sayesinde neredeyse her gün gümrük mevzuatına aykırı şekilde ülkeye para sokan Türkler tespit ediliyor. Beyan edilmediği için yüksek miktardaki paraya el konuluyor.”