Güney Hollanda Milli Görüş Şube Başkanları İle Bayramlaştı

IGMG Güney Hollanda Millî Görüş Teşkilatları, bayramlaşma programı çerçevesinde şube başkanlarını ve ailelerini Leiden Fatih Vakfı’nda bir araya getirdi...


  • Kayıt: 09.05.2022 14:19:26 Güncelleme: 09.05.2022 16:30:39

Güney Hollanda Milli Görüş Şube Başkanları İle Bayramlaştı

IGMG Güney Hollanda Millî Görüş Teşkilatları, bayramlaşma programı çerçevesinde şube başkanlarını ve ailelerini Leiden Fatih Vakfı’nda bir araya getirdi.

Sıcak, samimi, kaynaşma ve sohbet ağırlıklı geçen programda bölge yönetimi ve şube başkanları eksiksiz olarak hazır bulundu.

Bölge Dış İlişkiler Sorumlusu Kenan Aslan’ın Kur’an tilavetiyle başlayan program, Teşkilatlanma Başkanı Abdullah Aşıran tarafından sunuldu.

Leiden Fatih Vakfı Başkanı Fatih Kasapoğlu, ekibi ve cami imam hatibi Hasan İnan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda, Bölge Başkanı Mustafa Aktalan yaptığı açılış konuşmasında başkanların bayramlarını tebrik etti ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. Başkan yapılan faaliyetlere değinerek başkanlara gayretlerinden dolayı da teşekkür etti.

Ramazan ayı sonunda Fas’a ve bayram sonrasında Bosna-Hersek’e yaptığı ziyaretler hakkında katılımcıları bilgilendiren başkan Aktalan şunları kaydetti: “Değerli başkanlarım, rahmetiyle, bereketiyle ve mağfiretiyle güzel bir ramazan ayını geride bıraktığımıza inanıyorum. Bizler sık sık bir araya geliyoruz ancak bu bayramı aile ve çocuklarımızı da bir araya getirerek kutlayalım istedik. Bu buluşmamızın bir bayram ve şölen havasında geçmesini diliyorum. Bir ümmet bilinciyle yapılan çalışmalarımız bizi motive ediyor, heyecanlandırıyor; bazen de üzüyor. Özellikle Bosna-Hersek ziyaretimizde bir kez daha gördük ki, Avrupa’da yaşayan Müslümanlar olarak içerisinde bulunduğu şartlar ve imkânlardan dolayı âdeta cennette yaşıyoruz. Dinimizi özgürce, rahatça yaşıyoruz, dostlarımızla bir araya gelebiliyoruz, sayısız nimetler içerisindeyiz. Balkanlar bölge olarak çok gergin. Bizler her şeyin normale döndüğünü sanıyorduk ama maalesef orada yaşayan Müslümanlar hayli sıkıntılı. Sırpların baskısını üzerlerinde hissediyorlar. Saraybosna’dan Yeni Pazar’a giderken keyfi uygulamalarla saatlerce Sırp güçleri tarafından durdurulduk. Mola vereceğiniz yer ve güzergâhları bile emniyet açısından seçmek zorunda kalıyorsunuz. Ama teşkilatımızın gücü, güzelliği orada da karşımıza çıkıyor. Genç neslin Millî Görüş düşünce ve ahlâkı ile hareket etmelerini görmek gerçekten çok sevindirici. Nüfusun yüzde 90’ı Müslüman olan Sancak’ta yeni bir bölge binasını hizmete açtık elhamdülillah. Saraybosna’da da yeni bir eğitim külliyesinin temelini attık. Sizlerin de oraları ve oradaki Müslüman kardeşlerimizi ziyaret etmenizi isterim. O sokaklarda gezerken kendinizi Bursa ve Bolu bölgelerinde dolaşıyor gibi hissediyorsunuz. Kendinizi yabancı hissetmiyorsunuz. Türkçe bilen insan da ağırlıkta. Erbakan Hocamızın o bölgeye yaptığı yardım ve katkılar hep konuşuluyor, onu hep hayırla, sevgiyle anıyorlar. Yine teşkilatımız, Arakanlı, Rohingyalı mazlum kardeşlerimizin sesini dünyaya duyurmak için büyük bir Çalıştay gerçekleştirdik.

Ramazan ayı sonunda Fas’a yaptığımız ziyarette de sizlerin nakdi yardımlarınızı, emanetlerinizi ihtiyaç sahibi olanlara teslim ettik, onları sevindirdik, selamlarınızı ilettik. Onlardan da sizlere selam ve dualar getirdik. Fas bir İslam beldesi. Düzgün insanları, temiz sokakları ile bizleri çok mutlu eden, sevindiren bir izlenim bıraktı. Ama öte yandan yoksulluk o ülkenin de üzerinde bir karabulut gibi dolaşıyor. Bu yönünü görünce daha çok çalışma azmi, şevki ile doluyoruz, heyecanımız artıyor.

Bu arada teşkilatlarımızda da bizleri sevindiren, üzen olaylar yaşanmakta. Bölge Eğitim Başkanımız İsmail Kızılırmak’ın evladının ciddi bir rahatsızlığı olduğunu duyduk. Hepinizin dualarına ihtiyacımız var. Tilburg Cemiyet Başkanımızın kayınbabasının vefatını duyduk, Allah rahmet eylesin. Schiedam İslam Merkezi Başkanı Zekeriyya Budak’ın NCTR tarafından uğradığı haksızlık sonrasında aklanması da hem bizler hem de teşkilatımız için sevindirici bir durumdur.”

Program, Leiden Fatih Vakfı emektarlarının büyük bir emek ve özveriyle hazırladığı ikramların hep beraber yenilmesinin ardından sona erdi.

Dogus