Hollanda Dışişleri Bakanı Hoekstra Kiev’de hava saldırısı sirenleri nedeniyle sığınağa gitmek zorunda kaldı

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaptığı ziyarette hava saldırısı sirenleri nedeniyle bir sığınağa gitmek zorunda kaldı...


  • Kayıt: 11.05.2022 14:20:11 Güncelleme: 11.05.2022 14:20:49

Hollanda Dışişleri Bakanı Hoekstra Kiev’de hava saldırısı sirenleri nedeniyle sığınağa gitmek zorunda kaldı

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaptığı ziyarette hava saldırısı sirenleri nedeniyle bir sığınağa gitmek zorunda kaldı.

Hoekstra, Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ile görüşmelerinden önce, sirenlerin Rus hava saldırılarına karşı uyarmasının ardından güvenli bir yere gitti.

Hollandalı Bakan, Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile Kiev’i ziyaret etti. İki bakan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü.

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre, Baerbock daha önce Ukrayna’daki savaşın Rus kuvvetlerinin Kiev civarından çekilmesinden sonra bile bitmeyeceğini açıklamış ve bu ülkenin her yerine bir füze düşebileceğini belirtmişti.

Kiev medyası, dün yerel saatle 19.00’da Kiev ve çevresinde hava saldırısı sirenlerinin duyulduğunu bildirdi. Ancak herhangi bir patlama sesi duyulmadığı ve savaş uçaklarının uçtuğuna dair bir bilgi bulunmadığını da belirtti.