Konsolos Titiz’e kraliyet nişanı

ANTALYA, HOLLANDA’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Antalya’da düzenlenen Kraliyet Günü resepsiyonunda, Antalya Fahri Konsolosu Savaş Titiz’e ‘Kraliyet Nişanı’ taktı...


  • Kayıt: 14.05.2022 12:37:30 Güncelleme: 14.05.2022 12:37:30

Konsolos Titiz’e kraliyet nişanı

ANTALYA, HOLLANDA’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Antalya’da düzenlenen Kraliyet Günü resepsiyonunda, Antalya Fahri Konsolosu Savaş Titiz’e ‘Kraliyet Nişanı’ taktı.

Hollanda’da her yıl Kral Willem Alexander’in doğum günü olan 27 Nisan’da ülkenin birçok kentinde kutlanan ‘Kral Günü’ kapsamında, Antalya’da da resepsiyon düzenlendi. Törende, Büyükelçi Kwaasteniet, Hollanda vatandaşlarına yönelik başarılı hizmetler nedeniyle 22 yıldır Antalya Fahri Konsolosluğunu sürdüren Savaş Titiz’e ‘Kraliyet Nişanı’ taktı. Resepsiyona Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Antalya’da yaşayan Hollanda vatandaşları ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyon Türkiye ve Hollanda Milli Marşlarının okunmasıyla başladı.

’20 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ HEDEFLENİYOR’

Hollanda’nın Milli Günü’nün 27 Nisan olduğunu belirten Kwaasteniet, salgın nedeniyle Kral Willem Alexander’in iki yıldır doğum gününü evde ailesiyle kutlamak zorunda kaldığına dikkat çekti. Hollanda Türkiye ilişkilerinin iyi olduğunu vurgulayan Kwaasteniet, “İki ülkenin dışişleri bakanları arasındaki iletişim kusursuz. Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı ziyaretle çok iyi olan ilişkilerimiz daha da perçinlendi. İki lider, ziyarette iki ülke arasındaki ticaret, yatırım hakkında konuştu. Salgın döneminde bile karşılıklı ticaret rakamları yükselerek 12 milyar dolar seviyesine ulaştı. 20 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefleniyor” dedi.

‘CAZİBE MERKEZİ’

Antalya ve çevresinin ticaret ve yatırım rakamlarına büyük katkı sağladığını söyleyen Marjanne De Kwaasteniet, turizm kenti Antalya’ya birçok Hollandalının tatil için gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kent turizm konusunda önemli potansiyele sahip bir konumda. Güneş, deniz ve kumun yanı sıra tarihi kazıları, antik kentler de ziyaret edilebilir, yürüyüş yapılabilir. Dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağınız bu kadar yakın dağlara tırmanabilirsiniz. Burası adeta cazibe merkezi. Türkiye’yi ziyaret eden Hollandalı turist sayısında umarım 2019 rakamlarını yakalarız. Görev sürem dolacağı için ağustosta Türkiye’den üzülerek ayrılmak zorunda kalacağım” diye konuştu.

Marjanne De Kwaasteniet, Fahri Konsolos Savaş Titiz’in yüzlerce Hollandalı turiste gece gündüz yardım ettiğini ve koronavirüs salgını başında Hollanda vatandaşlarının tahliyelerine destek olduğunu belirtti.

‘KRALİYET NİŞANI VERİLMESİNDEN ONUR DUYUYORUM’

Verilen nişanın kendisini onurlandırdığını belirten Savaş Titiz, “Göreve beni layık görenlere çok teşekkür ediyorum. Bu görevi 2000 yılında yürütmeye başladım. Antalya’ya yaklaşık 400 bin Hollanda vatandaşı turist olarak ziyarete geliyor. 1000 1500 Hollanda vatandaşı da ikamet ediyor. Bu yüzden büyük emek gerektiriyor. Bu önemli görevi kabul ederken, insanlara hizmet etmenin yanı sıra Hollanda’yı sevmek, burada kalan Hollandalı insanlarla iyi anılar yaşamanın bilincindeydim. Bana kraliyet nişanı verilmesinden onur duyuyorum ve görevi layıkıyla yerine getireceğimi bilmelerini isterim” dedi.

DHA