Türkiye’de tedavi gören Faslı bebek Yusuf’un ameliyatı başarılı geçti…

Hayati tehlikenin atlatıldığını gören baba Rahou ise sevincinden “benim işlemlerini lütfen yapın, ben Türkiye’de yaşamak, kalmak istiyorum” dedi...


  • Kayıt: 17.05.2022 13:38:28 Güncelleme: 17.05.2022 13:39:17

Türkiye’de tedavi gören Faslı bebek Yusuf’un ameliyatı başarılı geçti…

Hayati tehlikenin atlatıldığını gören baba Rahou ise sevincinden “benim işlemlerini lütfen yapın, ben Türkiye’de yaşamak, kalmak istiyorum” dedi.

Faslı Yusuf bebeğin bir hastalığı vardı. Ne doğduğu Hollanda’da ne Fas’ta çare bulunamamıştı.

Doktorlar annesine “İsterseniz çocuğunuzun hayatını sonlandırabiliriz.” denmiş. O ise umudunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlamıştı. Hollandalı doktorlar, Faalı ailenin bu isteğine alaylı bir şekilde yanıt verdiler.

Faslı baba yaşadıklarını şöyle anlattı: “Evladımızı Türk doktorlarına emanet edeceğimizi söylediğimizde,  onlar da, ‘Türk doktorlarının bilgisi olmadığını ve ne yaptıklarını bilmediklerini’ söylediler. Bu beni çok kızdırdı. Bebeğin T.C . Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği ambulans uçakla Türkiye’ye nakli gerçekleşti. Hollanda bize iki seçenek sundu: Bunlar da, bebeğimiz için hızlı veya yavaş bir ölüm idi. Türkiye bize yardım etmek istediğinde inanamadık. Tüm Türklere, hatta tüm Hollandalı Türklere teşekkür etmek istiyorum. Size ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne kadar minnettar olduğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez. Kökeni ne olursa olsun dünyadaki herkese Allah rızası için herkese yardım ediyor. Bebeğimizin tedavileri yapılıp ardında gereken ameliyatı başarılı bir şekilde yapıldı ve de hayati tehlikeyi atlattı.

Baba Rahou sevincinden başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bütün Türk halkına teşekkürlerini bildiriyor.

Ayrıca Hollanda UID Eindhoven sorumlusu Zafer Gültekin’e bir ses kaydı göndererek “Ben artık Hollanda’ya dönmek istemiyorum. Benim işlemlerini yapın Türkiye’de temelli kalmak istiyorum” diye konuştu.