Dilara’dan sevenlerine müjdeli, güzel haberler geliyor

Pazar akşamı UID Eindhoven sorumlusu Zafer Gültekin’in aracılığıyla yaptığımız telefon görüşmesinde Dilara’nın kardeşi Onur Şahin, Dilara hakkında bize az da olsa son durumu aktardı...


  • Kayıt: 17.05.2022 13:44:58 Güncelleme: 17.05.2022 13:47:20

Pazar akşamı UID Eindhoven sorumlusu  Zafer Gültekin’in aracılığıyla yaptığımız telefon görüşmesinde Dilara’nın kardeşi Onur Şahin, Dilara hakkında bize az da olsa son durumu aktardı ve fazla tedavi konusunda dışarıya bilgi  sızdırmanın yasak olduğunun söyledi ve bildiklerini, detaya girmeden şunları dile getirdi: “Türk hekimleri bizim için bir umut oldu bir mucize oldu. Yoğun bakımdan çıktığını, hatta öleceğini düşündüğümüz kız kardeşim şimdi hastanenin normal bir odasında tedavisine devam ediliyor. Kendisiyle  karşılıklı konuşabiliyoruz, bu bizim için büyük bir sevinç sebebidir. Dilara’nın hayata tekrar tutunmasını görmekle sevinç gözyaşlarını tutamıyoruz. 

Dilara’nın yattığı odanın duvarını, Hollanda’dan sevenleri tarafından imzalanmış kartlar süslüyor…

O günlerde hüzünden ağlıyorduk, ve şimdi ise mutluluktan ağlıyoruz. Bir mucizeden bahsediyoruz.. “Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilen Dilara’ya hastane dışından da büyük destek geliyor. Zaten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Dilara’nın durumunu yakından takip ediyor. Türk doktorları Dilara’ya çok iyi bakıyor. Bu ilgi bizim acılarımızı hafifletiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Dilara’yı ziyaret etmesi bekleniyor”

Dilara Şahin’in hastalığı neydi ?

Aralık ayının 19’unda baş ağrısı ve halsizlik şikâyeti ile hastaneye yatan Dilara, 3-4 gün hastanede kaldıktan sonra hiçbir bulguya rastlanamadığı için taburcu edilerek evine gönderildi. Ancak genç kızın rahatsızlıkları geçmedi.

Hastaneden çıktığı gün tekrar rahatsızlanan Dilara, bir kez daha hastaneye yatırıldı. Bu yatışında 9 gün araştırma yapıldı. Daha sonra Akut Lösemi teşhisi konuldu ve kemoterapi uygulanmaya başlandı. Dört günlük kemoterapi tedavisinden sonra hastane aileye genç kızın ciğerlerinde aşırı su toplanması olduğunu iletti.

Yılbaşı döneminde nefes alabilmesi için makineye bağlanan Dilara, aynı zamanda başka komplikasyonlardan korunması için uyutuldu. Ancak hastane heyeti gelinen son aşamada artık yapılabilecek bir şey olmadığını belirterek, tedaviyi sonlandırma kararı aldı. Bunun üzerine baba Oğuz Şahin tedavinin kesilmesini önlemek için elinden gelen her şeyi yapmaya başlamıştı.

Hollanda basınından Dilara’ya ilgi var  durumu hakkında bilgi toplayıp okurlarına aktarıyorlar. Geçtiğimiz pazar günü Hollanda’nın önde gelen Gazetelerinden Ad.nl bir makale yayımlayarak  okurlarına Dilara’nın sağlığı konusunda  bilgilendirme yaptı. “Kanser hastası Dilara’nın ailesi bir mucize yaşıyor ve şimdi mutluluk gözyaşları döküyor” diye son durumu paylaştı.