Güney Hollanda Milli Görüş (İGMG)yeni hizmet binası açıldı

Güney Hollanda Milli Görüş (İGMG)yeni hizmet binası Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması birincisi Selim Arda Gökmen’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ve dualarla hizmete açıldı...


  • Kayıt: 09.06.2022 13:36:40 Güncelleme: 09.06.2022 13:47:56

Güney Hollanda Milli Görüş (İGMG)yeni hizmet binası açıldı

Güney Hollanda Milli Görüş (İGMG)yeni hizmet binası Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması birincisi Selim Arda Gökmen’in okuduğu Kur’an-ı Kerim ve dualarla hizmete açıldı. 

Açılışa, Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, Lahey Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Pınar Gülün Kayseri, Lahey Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Miyase Koyuncu Kaya, HDV Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, İGMG Kuzey Hollanda Millî Görüş Başkanı Mustafa Hamurcu, IGMG Güney Hollanda Milli Görüş Bölge Başkanı Mustafa Aktalan ve ekibi, UID Hollanda Başkanı Hasan Tekten, Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Altay, Hollanda Türk Federasyon Başkanı Murat Gedik, CMO Başkanı Muhlis Köktaş, Saadet Partisi Hollanda Başkanı Ali Yücel, Hasene Hollanda Başkanı Hüseyin Karataş, MÜSİAD Başkan Yardımcı Murat Algan, HOTİAD,TNOP yetkilileri, iş adamları, basın mensupları ile birlikte çok sayıda STK başkanı ve çok sayıda Millî Görüşçüler katıldı.

Kur’an tilavetinin ardından Güney Hollanda Milli Görüş (İGMG) Bölge Başkanı Mustafa Aktalan katılımcılara hoş geldiniz konuşması yaptı.

Mustafa Aktalan: Millî Görüş Teşkilatları olarak misyonumuz ve vizyonumuz, insanların en hayırlısı olmak

Aktalan, yeni hizmet binasının kullanımı ve teknik yapısıyla alakalı da kapsamlı bir bilgi verdi. Çalışma ekibini de davetlilerin huzuruna tek tek çağırarak hem kendilerini tanıttı hem de görevleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Aktalan törende yaptığı konuşmada, ilk kurulduğu yıllarda sadece bir büroda çalışan IGMG’nin şimdi, bölge, eğitim ve gençlik merkezleri ile Müslümanlara hizmet ettiğini belirtti.

Mustafa Aktalan yaptığı konuşmada şunlara değindi: Bu tarihî anda burada bizimle birlikte olduğunuzdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. “Rotterdam’ın gizli mücevheri” olan Rotterdam Hoogvliet’teki yeni binamızın açılışına hoş geldiniz.

Bir zamanlar küçük bir kulübede başlayan çalışmalar, şimdi 40 yıl sonrasında buradayız! Teşkilatımız Hollanda toplumunun vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu şekilde üyelerimizin ve cemaatimizin ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü gayreti ve çabayı gösteriyoruz.

Millî Görüş Teşkilatları olarak misyonumuz ve vizyonumuz, insanların en hayırlısı olmak, İslam’ı yaşatmak ve nesillerimize aktarmak ve daha güzel bir dünya için çalışmaktır.

Bu binadaki faaliyetlerimizden bir kaç örnek vermek istiyorum: Bize bağlı olan 19 cami ve 23 eğitim merkezinin yönetimi ve koordinasyonu buradan yapılmaktadır.

Bu bina aynı zamanda bir eğitim merkezidir: Dinî kurslar ve eğitimlerin yanı sıra Hollanda toplumuna kendini adamış nitelikli bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz.

Pınar Gülün Kayseri:  Millî Görüş çok istisna bir kurum

Lahey Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Pınar Gülün Kayseri, Büyükelçi Şaban Dişli’nin yurt dışında olması hasebiyle davete icabet edemediğini belirterek Dişli’nin selamını katılımcılara iletti. Pınar Gülün Kayseri konuşmasında özetle şunlara değindi: “Çok sıcak ve güzel bir ortamda olduğum için çok mutluyum. Büyükelçiliğimizin bu törende kuvvetli bir şekilde temsil edildiğini görmek ve elçiliğimizin desteğini yoğun bir şekilde hissetmeniz beni ayrıca mutlu etti. Almanya’da konsolosluk görevim sırasında da Millî Görüş Teşkilatları ile iyi bir işbirliğimiz olduğu için bu ortam bana çok aşina geldi ve ben o günlere yeniden bir döndüm. Hakikaten Millî Görüş çok istisna bir kurum, cemiyet. Avrupa’da Türk toplumunun yapılanmasına örnek teşkil eden bir cemiyet. En eski, en köklü ve en başarılılarından biri. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün: Sizler, Türkiye kökenli Müslüman Hollandalılarsınız, Avrupa’nın her yeri sizin yurdunuz

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün kısa bir konuşma yaparak, İslam Toplumu Millî Görüş teşkilatlarının 40 yıllık geçmişi ve bundan sonraki Avrupa’da varlığı hakkında davetlileri bilgilendirdi. Avrupa’daki Müslüman toplumun sorunlarının çözümü noktasında teşkilat içerisinde özel birimler oluşturulduğuna dikkat çeken Ergün, siyasetçilerin de sorunlarımızla alakalı bilgilendirildiğini ifade etti. Ergün’ün konuşmasından anlaşıldığı kadarıyla İslam Toplumu Milli Görüş teşkilatlarının Avrupa Müslümanlarına yönelik yeni bir bakış açısı geliştirdiği izlenimi uyandırdı. Sürekli Ümmet anlaşı üzerinde duran Ergün, Avrupa ülkelerinin Müslümanlarında yurdu olduğunu Hollanda’da ki Türklerin Türkiye kökenli Müslüman Hollandalı olduğunun altını özellikle çizdi.

T.C. Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz: Türkiye ile sorunu olmayan bütün kuruluşların toplantılarına katılıyoruz

Açılışa katılan T. C. Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz da bir selamlama konuşması yaptı.Aytaç Yılmaz, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, özellikle kuruluş ayrımı yapmadan Türkiye ile sorunu olmayan bütün kuruluşların toplantılara katılmamız yönünde talimatı var. Milli Görüş’ün birçok toplantısında bulundum, eğitime çok önem verdiklerini gördüm. Buda gösteriyorki, burdaki neslin değerlerinden kopmadan geleceğe emin adımlarla ilerleyeceği anlamına geliyor dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yeni bölge binası kurdele kesiminin ve İrşad Başkanı Uğur Demirci’nin duaları eşliğinde ardından hizmete açıldı.

Davetliler, ikramlar eşliğinde binayı gezdiler.

Rotterdam