Hollanda pasaportlu Türk adaylarının, Hac İbadeti'ni yeri getirme hayali suya düştü

Pandemi nedeniyle iki senedir gerçekleştirilemeyen Hac İbadeti yeniden başlarken, Hollanda'dan hacca gitmek isteyen Hollanda pasaportlu Türk adaylara kötü haber Hollanda Diyanet Vakfı'ndan geldi...


  • Kayıt: 10.06.2022 09:22:48 Güncelleme: 10.06.2022 13:49:17

Hollanda pasaportlu Türk adaylarının, Hac İbadeti'ni yeri getirme hayali suya düştü

Pandemi nedeniyle iki senedir gerçekleştirilemeyen Hac İbadeti yeniden başlarken, Hollanda'dan hacca gitmek isteyen Hollanda pasaportlu Türk adaylara kötü haber Hollanda Diyanet Vakfı'ndan (HDV) geldi.

Sudi Arabistan'ın "Avrupa, Amerika ve Avustralya'dan hacca gidecek Müslümanların müracaatlarını online üzerinden kendileri, Suudi Arabistan Hac Bakanlığı tüzerinden yapmalıdır" kararının ardından Hollanda'da hiç bir şirkete kontenjan verilmemesi, bir çok hacı adayında hayal kırklığı yarattı.

Suudi Arabistan'ın aldığı karar sonrası, Hollanda Diyanet Vakfı aracılığıyla kutsal topraklara gitmek isteyen, geçerli Türk pasaportu bulunmayan Hollanda pasaportlu Türk adaylarının, Hac İbadeti'ni yeri getirme hayali de suya düştü.

Hac İbadeti'ni yerine getirebilmek için iş yerinden çıkış alan Ersin Erkoç (28), "İnanın çok üzgünüm. Aylar önce Hollanda Diyanet Vakfı'na hacca gitmek için bavuru yaparak ödemesini yapmıştım. Tüm hazırlıklarım tamamlanmışken HDV'den beni üzen, hayallarimi yıkan haber kısa süre önce tarafıma iletildi. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartım olmasına rağmen, Hollanda pasaportumla hacca gidemeyeceğimi söylediler. Geçerli olan Türk pasaportum olmuş olsaydı hacca gidebileceğimi belirttiler. Bugüne kadar Hollanda'dan Hollanda psasportlu Türkler hacca gidiyordu. Şimdi ne oldu anlamış değilim. İnanın ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Şimdi yapmış olduğum ön ödemeyi de bana geri ödeyecekler" diyerek çok züüntülü ve mağdur olduğunu söyledi.

İşte Hollanda Diyanet Vakfı'ndan Ersin Erkoç'a gelen hac başvurusu cevabı:

Değerli Hacı Adayı,

Uzun bir bekleyişten sonra Hac Bakanlığının bugün itibariyle başlattığı yeni uygulama sebebiyle Hollanda’dan hiçbir şirkete kontenjan verilmemiştir.

Bu itibarla, Hollanda Diyanet Vakfı Hac organizasyonumuza Hollanda pasaportuyla müracaat eden ve geçerli Türk pasaportu da bulunmayan hacı adaylarımızın vize alması mümkün olmadığından önkayıt ücretleri iade edilecektir.

Türk pasaportuyla müracaat eden hacı  adaylarımız için Türkiye’den hac vizesi alınması çalışmaları başlatıldığından onlara kesin kayıt formu gönderilecektir.

Bilgilerinizi rica eder sağlık ve afiyet dileriz.

HDV Hac Organizasyonu