Amsterdam Meervaart’ta tam anlamıyla ‘Profesyonel’ sahnedeydi

İstanbul Devlet Tiyatroları’nın kapalı gişe oynayan “Profesyonel” adlı oyunu Yetkin Dikinciler, Bülent Emin Yarar, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz’un rol aldığı oyun Amsterdam Meervaart Tiyatrosun’da tiyatroseverlerle buluştu...


  • Kayıt: 18.06.2022 15:17:41 Güncelleme: 18.06.2022 15:17:41

Amsterdam Meervaart’ta tam anlamıyla ‘Profesyonel’ sahnedeydi

İstanbul Devlet Tiyatroları’nın kapalı gişe oynayan “Profesyonel” adlı oyunu Yetkin Dikinciler, Bülent Emin Yarar, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz’un rol aldığı oyun Amsterdam Meervaart Tiyatrosun’da tiyatroseverlerle buluştu.

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic’in, Yugoslavya’daki toplumsal dönüşümü kaleme aldığı “Profesyonel” oyunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Organizasyon Stichting Altay ile Amsterdam’da tiyatro severlerle buluştu.

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun usta oyuncuları; Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz muhteşem performanslarıyla seyirciyi kendilerine hayran bıraktığı oyunda salon hıncahınç dolu idi.

Türkiye’nin en başarılı tiyatro yönetmenlerinden Işıl Kasapoğlu’nun imzasını taşıyan oyunda; 

Yugoslavya’da ki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşam, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatılıyor. 

40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu hikayesini konu alan oyun seyircilerden de tam not aldı.

Oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan oyunculara, Türkiye Cumhuriyeti Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan tarafından çiçek takdim edildi.

Amsterdam / Hülya Taş

Foto: Deniz Erkocu