Hollanda’da Köylüleri A1 Oto Yolunu 1.5 Saat Trafiğe Kestiler

Bu akşam saat 21.30 sularında Deventer – Almelo istikametinde, Holten A1 Kavşağında 50 Traktör 150 genç köylü ve çiftçi A1 otoyolunu trafiğe kestiler...


  • Kayıt: 29.06.2022 13:19:17 Güncelleme: 29.06.2022 15:48:55

Hollanda’da Köylüleri A1 Oto Yolunu 1.5 Saat Trafiğe Kestiler

Bu akşam saat 21.30 sularında Deventer – Almelo istikametinde, Holten A1 Kavşağında 50 Traktör 150 genç köylü ve çiftçi A1 otoyolunu trafiğe kestiler.

Yolu kesilmesi ile birlikte, yolun ortasına dökdükleriodunları ateşe veren protestocu köylüler Hollandakabinesinin Doğal yeşil bölgelerdeki köylülerinfaaliyetlerine son vermelerinin planlarını protestoetmektedirler. Hollanda Temsilciler Meclisi 28 Haziran, Salı günü kabinenin Stikstof en Natuurgebieden /Azot Dioksit planlarınımgörüşücek.

Küylülerin temsilcisi Hollanda’da yaşanan AzotDioksit (Stikstof ) kendilerinden kaynaklanmadığınıve yapılan ölçümlerin gerçeği yansıtmadığınıbelirtmişler ve gelecek günlerde eylemelerine devamedeceklerini belirtmişlerdir. Traktörleri ile 23.00 sularında yolu trafiğe açarken, yarın görüşmek üzerediyerek A1 Oto yolundan ayrıldılar“Tot ziens / tor morgen “

Daha sonra hazır bulunan polis ekipleri ve Ijssellanditfayesi köylülerin eylemene müdahale etmeyerek, var alışık olmayan bu eylemin toplumsal itaatsızlık(Maatschappelijke ongehoorzaamheid). olduğunudüşünürsek, ve yasal olmayan eylemlerde şiddet vedengesiz kuvvet kullanmayan polisinin sakin veuzaktan olaya müdahele etmemesi eylemin barışçılbir ortamda sona ermesini sagladı. Bizde bu olayabire bir ve içinden şahit olma imkanını bulduk.

Holten / Nejat SUCU