Hollanda’da düşük su seviyesi, feribotları hizmet dışı bırakıyor

Büyük nehirler boyunca birçok yerde feribotlar hizmet dışı bırakıldı. Su seviyesinin çok düşük olması nedeniyle tekneler artık geçiş yapamıyor...


  • Kayıt: 04.08.2022 19:37:02 Güncelleme: 04.08.2022 19:42:16

Hollanda’da düşük su seviyesi, feribotları hizmet dışı bırakıyor

Büyük nehirler boyunca birçok yerde feribotlar hizmet dışı bırakıldı. Su seviyesinin çok düşük olması nedeniyle tekneler artık geçiş yapamıyor.

Ren Nehri boyunca Arnhem şehir bloklarındaki iskeleye giden bisiklet ve yaya feribotu – Meinerswijk artık bisikletçileri almıyor, çünkü gemi artık arka lifti indiremiyor ve ters yöne demirlemek zorunda kalıyor.

Waal, Aşağı Ren ve Lek boyunca on yaya ve bisiklet feribotunu yöneten Uiterwaarde Vakfı, dört nehir geçişini kapattı. Bunlar Waal üzerinden Beuningen ile Slijk-Ewijk, Druten ile Dodewaard ve Varik ile Heerewaarden arasındaki feribotlardır. Culemborg’dan Houten ve Everdingen’e Nederrijn ve Lek üzerinden giden Liniepont da yelken açmıyor. Nehir suyu şimdilik düşmeye devam edeceğinden, bu hafta daha fazla bağlantı hizmet dışı olabilir.

Ren Nehri boyunca Millingen aan de Rijn ile Pannerden arasındaki feribotun işletmecisi de, su çok düşük olduğu için çok yakında seferi durdurmak zorunda kalacağını düşünüyor. Birçok feribot ve feribot, Pieterpad gibi sık kullanılan bisiklet ve yürüyüş yollarının bir parçasıdır. Artık gemiler yelken açmadığına göre, uzun dolambaçlı yolların yapılması gerekiyor.