Türkiye'ye getirilişi çok konuşulan kanser hastası Funda Gök vefat etti

Hollanda'da mide kanseri teşhisiyle tedavi görürken iddiaya göre ölüme terk edilen ve Sağlık Bakanlığı'nca ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Funda Gök'ün durumu çok konuşulmuştu...


  • Kayıt: 05.08.2022 22:14:34 Güncelleme: 05.08.2022 22:14:34

Türkiye'ye getirilişi çok konuşulan kanser hastası Funda Gök vefat etti. Cenazesi Sakarya'ya getirildi

Hollanda'da mide kanseri teşhisiyle tedavi görürken iddiaya göre ölüme terk edilen ve Sağlık Bakanlığı'nca ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Funda Gök'ün durumu çok konuşulmuştu. Yeniden Hollanda'ya gönderildiği ortaya çıkan Gök hayatını kaybetti. Genç kadın Sakarya'da toprağa verildi.

Hollanda'nın Tilburg kentinde yaşayan aslen Giresunlu Halil ve Ceyhan Gök'ün kızları olan 36 yaşındaki Funda Gök, nisan ayında Türkiye'nin "ambulans uçak" operasyonuyla gündem olmuştu.
2020 yılında 4. evre mide kanseri teşhisi konulan Funda Gök, bir süre hastanede tedavi gördü.

Daha sonra evine gönderilen Gök'ün durumu iyileşmeyince ailesi Hollanda'daki başka sağlık kuruluşlarında deva aradı.
Beslenemeyen ve hızla kilo vermeye başlayan Funda, 30 kiloya kadar düşünce aile de büyük üzüntü yaşadı.

HOLLANDA'DAKİ YETKİLİLER ÖTENAZİ TEKLİF ETTİ

Daha sonra ise ailesinin iddiasına göre Hollanda'daki sağlık yetkilileri Funda Gök'ün iyileşmesinin mümkün olmadığını söyleyerek ötenazi (iğne ile uyutma) teklifinde bulundu.

Hollanda'daki Türkler ve yerel halkın Funda'nın evinin önüne giderek destek gösterileri yapması da haberlere konu olmuştu.
Aile Türkiye'nin Hollanda Rotterdam Başkonsolosluğundan yardım istedi.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Daha önce Dilara Şahin ve Faslı iki aylık Yunus bebek için yurt dışına ambulans uçak gönderen Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatıyla Hollanda kurumlarıyla görüştü.
Gerekli protokollerin ardından 17 Nisan'da Funda Gök Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilerek Başakşehir Cam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

GELİŞİNDEN SONRA BAŞKA HABER YAPILMADI

Türkiye'nin bu operasyonu ulusal medyada olduğu gibi Hollanda ve Almanya medyasında da oldukça konuşuldu.
Baba Halil Gök'ün olayın geçmişiyle ilgili anlatımları da günlerce haberlere konu olurken, nisan ayından sonra Funda Gök olayıyla ilgili farklı bir gelişme haberlere konu olmadı.

HOLLANDA'YA DÖNMÜŞ

Funda Gök'ün Türkiye'deki tedavisinin de fayda etmeyeceği belirlenince yeniden Hollanda'ya döndüğü ortaya çıktı.
Kanser vücudunun farklı bölgelerine de yayılan Funda Gök Hollanda'da vefat etti.

CENAZESİ SAKARYA'DA DEFNEDİLDİ

Funda Gök için Hollanda Tillburg Süleymaniye camisinde perşembe günü saaat 11.00'de cenaze namazı kılındıktan sonra cenazesi Türkiye'ye gönderildi.
Ailesi Giresunlu olan Funda Gök, dedesi ve anneannesi Ayşe Yanbul'un memleketi olan Sakarya'nın Karasu ilçesi Kuyumcullu Mahallesinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

SAKARYA'DA AİLESİNDEN KİMSE YAŞAMIYOR

MEDYABAR editörünün görüştüğü Kuyumcullu Mahalle Muhtarı Mustafa Çalık, aileden kimsenin mahallelerinde yaşamadığını belirterek, "Sadece dedesi ve anneannesi buradanmış ama onlar da burada yaşamıyor. Mahallemizde hiç bir akrabaları yok. Cenazeyi burada defnetmek istediler. Bugün öğlende toprağa verdik" ifadelerini kullandı.